fbpx

GDPR – Zadržite pravo na informiranost i privatnost

Poštovani,

S primjenom Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka dobivate više prava na zaštitu i privatnost svojih osobnih podataka. Most Nezavisnih Lista strogo provodi ovu pravnu regulativu. Stoga u skladu s novom Uredbom ovim putem želimo obnoviti vašu suglasnost o korištenju osobnih podataka koja će u cijelosti izraziti vaše želje i interese.

Klikom na poveznicu u nastavku otvara se jednostavan obrazac. Na obrascu ćete potvrditi namjeru da i dalje želite primati obavijesti iz Mosta Nezavisnih Lista o našim aktivnostima, inicijativama, pozivnice na događaje i ostale novosti.

Hvala vam na povjerenju,
Most Nezavisnih Lista

NAPRIJED NA OBRAZAC

Pravila o zaštiti osobnih podataka

• Osnovne osobne podatke (ime i prezime) i podatke za komunikaciju (e-pošta)
• Informacije o odabranim načinima komunikacije.

U skladu s važećim zakonodavstvom iz područja zaštite osobnih podataka vaše osobne podatke možemo obrađivati:
• ako ste nam dali suglasnost za to (koju možete u bilo kojem trenutku opozvati)
• ako je obrada nužna zbog zakonskih interesa koje provodi Most Nezavisnih Lista
• ako to zahtijeva zakon.

Osobne podatke obrađujemo samo za određene, eksplicitne i legitimne namjene i nećemo ih obrađivati ni na koji način koji nije u skladu s tim namjenama. Takva namjena je, primjerice, odgovor na pitanje, unaprjeđenje iskustva posjete neke od naših web-stranica.

Osobne podatke čuvamo u skladu s važećim Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Spremamo ih onoliko dugo koliko je potrebno za namjene za koje se obrađuju ili za postupanje u skladu sa zakonom. Osobne podatke koje obrađujemo na temelju vaše osobne suglasnosti, pohranjujemo trajno, do vašeg opoziva.

Upotrebljavamo tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bismo zaštitili vaše osobne podatke od ilegalnog ili neovlaštenog pristupa ili upotrebe, kao i od slučajnog gubitka ili gubitka dijela podataka. Oblikovali smo ih uzimajući u obzir svoju IT infrastrukturu, potencijalni utjecaj na vašu privatnost i troškove te u skladu s trenutnim standardima i praksom. Održavanje sigurnosti podataka znači zaštitu povjerljivosti, cjelovitosti i dostupnosti vaših osobnih podataka:

• povjerljivost i cjelovitost: vaši osobni podaci zaštićeni su od neovlaštene ili nezakonite obrade i od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja
• dostupnost: osigurat ćemo da ovlaštene osobe za obradu podataka imaju pristup vašim osobnim podacima kada je to potrebno.

Naši sigurnosni postupci uključuju: sigurnost pristupa, sigurnosne kopije, praćenje, pregled i održavanje, upravljanje sigurnosnim incidentima itd.

Ovisno o namjenama za koje obrađujemo vaše osobne podatke, primatelje podataka možemo podijeliti u sljedeće kategorije:

a) Unutar naše organizacije:
• naše ovlašteno osoblje i ugovorni suradnici,
• naši područni Uredi

b) Ostale treće strane:
• kada to zahtijeva zakon ili je zakonski potrebno radi zaštite Mosta Nezavisnih Lista:
• poštivanje zakona, na zahtjev tijela vlasti, sudske odluke, pravni postupci, obveze izvješćivanja i informiranja nadležnih tijela itd.

• Vaši osobni podaci – uvijek nam se možete obratiti na kontakt za zaštitu podataka na mail ured@most-hrvatska.hr kako biste saznali koje vaše osobne podatke imamo u bazi i iz kojeg smo ih izvora dobili. U određenim uvjetima imate pravo na prikaz osobnih podatka koje ste nam proslijedili, u najčešće upotrebljavanom strukturiranom strojno čitljivom obliku, kao i pravo poslati osobne podatke bilo kojoj trećoj strani po svom izboru.
• Vaše korekcije – ako u osobnim podacima nađete pogrešku ili ako vam se čini da podaci nisu potpuni ili točni, možete zatražiti ispravak ili dopunu na mail ured@most-hrvatska.hr
• Vaša ograničenja – možete zatražiti ograničenu obradu osobnih podataka (na primjer, dok se provjerava točnost vaših osobnih podataka)
• Vaši prigovori – također se možete usprotiviti upotrebi vaših osobnih podataka za svrhe izravnog marketinga i protiviti se samo automatskoj obradi.

Suglasnost za obradu osobnih podataka možete opozvati u bilo kojem trenutku tako da nam se obratite na mail ured@most-hrvatska.hr. Osim toga od nas možete zatražiti da izbrišemo bilo koje podatke o vama (osim u određenim slučajevima, na primjer ako je to potrebno prema zakonu). Također se imate pravo žaliti nadzornom tijelu Mosta nezavisnih lista na mail ured@most-hrvatska.hr.

Na raspolaganju vam je osoba za kontakt koja će se baviti vašim pitanjima ili zahtjevima u vezi s vašim osobnim podacima (i njihovom obradom) i ostvarivanjem vaših prava. Pišite nam na ured@most-hrvatska.hr.

Radi pouzdane identifikacije u slučaju ostvarivanja prava u vezi s osobnim podacima možemo od vas zatražiti dodatne podatke, a djelovanje možemo samo odbiti ako se dokaže da vas ne možemo pouzdano identificirati.

Suglasnost se može otkazati pisanom izjavom ili porukom koju nam možete poslati e-poštom na adresu ured@most-hrvatska.hr.

Odbijanje pristanka na obradu osobnih podataka ne nosi sa sobom negativne posljedice ili sankcije.