fbpx

O nama.

Nigdje i nikad čovjek ne doživljava tako neposrednu svoju nemoć i beznačajnost kao ispred duboke provalije, ponora kojeg ne može prijeći. Za prijeć na drugu stranu, drugu obalu potrebno je prvenstveno obje obale povezati, odnosno premostiti.
Most omogućava da se ljudski i ponosno prijeđe na drugu obalu. No, što kada nema mosta, kad je prelazak otežan, gotovo nemoguć?

Ipak, nepostojanje mosta je samo činjenica o mostu, kojeg tek treba izgraditi. MOST nezavisnih lista kao političku platformu osnovali su uglavnom mladi ljudi koji nisu nikada aktivnije sudjelovali u političkom životu. Međutim, riječ je o osobama koje su bile društveno angažirane u drugim područjima, posebno udrugama i građanskim inicijativama, pa im politički prostor djelovanja nije nepoznat.

Naime, ne zanimaju nas političke podjele, već sloga i rad. Stoga pozivamo sve one kojima je Hrvatska u srcu, a ne u džepu, da nas podrže i pridruže nam se u ostvarivanju ovih ciljeva. Bit ćemo MOST koji povezuje Hrvatsku, sve građane neovisno o porijeklu, svjetonazoru ili političkoj opciji.

Kako bi Hrvatska napredovala potrebno je raditi i štedjeti, ali se i s optimizmom baviti razvojem gospodarstva, a ne međustranačkim prepucavanjima i skandalima, koje su uvijek na štetu samih građana. Građani trebaju postati saveznici, a ne taoci jedne ili dvije političke opcije, ali i podijeliti prava i odgovornosti s onima koji vode grad. Zato ćemo biti MOST koji će uspostaviti povjerenje između gradske uprave i građana, koji će konačno moći utjecati na odluke gradske vlasti, jer se više neće pitati za mišljenje samo na dan lokalnih izbora.

NL MOST smatra kako državu treba voditi posve otvoreno, kako bi građani imali uvid u važne odluke gradske vlasti, podijeliti uspjehe i teškoće s građanima. Hrvatsku su do sada mnogi iskorištavali i osiromašili. Vrijeme je da se to promjeni. Potrebno nam je novo vodstvo, stručni i predani ljudi.

Oduzimo vodstvo onima koji bez srca traže samo svoj interes, a ne interes građana.