fbpx

Vijesti:

28. veljače 2020.

GRMOJA: “HNB I URED ZA SPRJEČAVANJE PRANJA NOVCA O DOGAĐAJIMA U ZAGREBAČKOJ BANCI MORA OBAVIJESTITI HRVATSKI SABOR”

Zagreb, 28. veljače 2020. – Nikola Grmoja na današnjoj se konferenciji za novinare osvrnuo na vijesti koje su mediji prenijeli o sumnjama na pranje novca u Zagrebačkoj banci.

“Vijesti koje čitamo u najmanju ruku pozivaju na oprez. Preciznijih detalja nemamo, a kako su neki mediji prenijeli Hrvatska narodna banka nema namjeru izvijestiti javnost o čemu je točno riječ. Premda možemo imati razumijevanja za oprez HNB-a, nije nam prihvatljivo da o svemu uopće ne bude obaviješten Hrvatski sabor. Treba imati na umu da Zagrebačka banka spada u posebnu zakonsku kategoriju „kreditnih institucija od sistemskog značaja“ i smatramo da bi HNB i Ured za sprječavanje pranja novca trebali izvijestiti Hrvatski sabor o okolnostima ovog slučaja. Dosad se pokazalo da taktika šutnje i netransparentnosti samo potpiruje nagađanja i stvara negativno ozračje. Pozivam stoga i HNB da preispitaju svoju odluku o neizvještavanju javnosti. A posebnim ću se pismom, kao predsjednik kluba Mosta nezavisnih lista, obratiti predsjedniku Sabora, Gordanu Jandrokoviću, da zatraži od HNB-a i Ureda za sprječavanje pranja novca da sastave izvješće o ovoj situaciji u Zagrebačkoj banci i da ga dostave Hrvatskom saboru”, rekao je Grmoja.

Miro Bulj se na konferenciji za novinare osvrnuo na stav Mosta oko amandmana SDSS-a vezano uz popis stanovništva, rekavši da ih  Most neće prihvatiti.

 


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj