fbpx

Vijesti:

1. svibnja 2020.

ČIKOTIĆ: STOŽER JE KOMPROMITIRAN, NEKA GA PRESTANU KORISTITI U POLITIČKE SVRHE

(Izvor: N1 Hrvatska)

Gošća N1 studija uživo bila je saborska zastupnica Mosta Sonja Čikotić. Govoreći o radu nedjeljom, odnosno zabrani rada nedjeljom, rekla je da Most to podupire te da brojne europske zemlje imaju neradne nedjelje, iz razloga što obitelji zaslužuju jedan dan biti s djecom.

“Drugo je pitanje koliko radnih mjesta sudjeluje u trgovini, zašto nemamo više proizvodnih mjesta i kvalificirane radne snage? Zašto je struktura gospodarstva takva da pola milijuna radnika koristi potpore HZZ-a? To vam sve govori”, kaže Čikotić.

Osvrnula se i na reformu javne uprave, istaknuvši da je digitalizacija nužna te da se sada pokazalo koliko se građanima i poduzetnicima može olakšati život ako se hoće. Tvrdi da je Vlada obustavila sve natječaje i sredstva, čime su stopirali gospodarstvo dok je Europska komisija najnormalnije nastavila s natječajima i prilagodila ih novim okolnostima.

“Stopirali su gospodarstvo i njegovu aktivnost, ne raspisuju natječaje, sve stoji i čeka. Zadnje izvješće o korištenju EU fondova u Saboru je bilo prije godinu dana”, kaže Mostovka.

Govoreći o strategiji poljoprivrede koju je jučer najavila resorna ministrica, kazala je da je naš najvažniji resurs zemljište, da natječaja nema, a da 2 posto proizvođača prima 37 posto potpora.

O rezovima u javnoj upravi rekla je da mogu doći na red tek kada se riješimo svih onih koji su teret društvu, odnosno kada počistimo političko kadroviranje.

“Zašto bi teta u vrtiću plaćala sve zamjenike načelnika i pomoćnike pomoćnika i 500 jedinica lokalne samouprave“, pita se Čikotić i poručuje da je Most za izbore spreman, a da su ‘škare i sukno’ u rukama premijera.

“Pozivam ga samo da prestane koristiti Stožer u političke svrhe, on je kompromitiran, treba nas zabrinjavati zdravlje naših građana, a ne čiji su stručnjaci bolji, HDZ-ovi ili SPD-ovi”, kaže Čikotić koja je ministrici obrazovanja poručila da je preuzela odgovornost za svoj sektor te da je potpuno neprimjereno da roditelji o tome odlučuju hoće li djeca ići u školu.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj