fbpx
4. svibnja 2021.

Troskot: Ukinut ćemo sve beneficije političarima u Zagrebu, od službenih automobila do nepotrebnih naknada!

Zagreb, 4. svibnja 2021. – Zvonimir Troskot Mostov kandidat za gradonačelnika Zagreba i Mostov vijećnik GČ Stenjevec te 2. na Mostovoj listi za Gradsku skupštinu Marko Sladoljev, poslali su danas ispred zgrade Gradske skupštine poruku da će kad dođu na vlast u Zagrebu, ukinuti sve beneficije koje sada baštine lokalni političari u Zagrebu.

Sladoljev je kazao kako predsjednici gradskih četvrti nemaju razloga koristiti gradske automobile za obilazak gradskih četvrti već da to mogu raditi i vlastitim automobilima, biciklom ili pješice, obzirom na naknadu od 7 tisuća kuna koju primaju.

U situaciji kada je Grad Zagreb u ogromnim dugovima, ovakvu beneficiju smatramo nepotrebnom”, izjavio je Sladoljev. Kazao je kako se Most u Zagrebu zalaže i za ukidanje nakanda političarima u školskim odborima i upravnim vijećima vrtića te dodao kako je to ‘’jedna politička kasta koja se odcjepila od hrvatskog naroda i zagrepčana”.

Troskot je također kazao kako će Most u Gradskoj skupštini boriti protiv ovakvih beneficija.

“Ako uzmemo da lizing automobila dođe od 4-5 tisuća kuna i ako Grad još financira i gorivo, u samoj jednoj godini za 17 gradskih četvrti, to je trošak od 2-4 milijuna kuna. Takvih transakcija ima jako puno. Svim ovim uštedama, smanjit ćemo ogorman dug Grada Zagreba”, rekao je Troskot.

Naglasio je da sigurno neće biti odlazaka na skupa službena putovanja, “niti da će se raditi marketing za Ured za obrazovanje kako ga sada za Lovrićv ured i to novcem građana, radi Jelena Pavičić Vukičević. Već sad je potrošeno za to između 200 i 300 tisuća kuna”.

Prava slika Grada Zagreba je, kaže Troksot, kao loše kućanstvo. “Netko radi za 7 tisuća kuna, troši 17 tisuća kuna i još ima kredit od 5 tisuća kuna. U jednom mandatu ćemo zato raditi intenzivno na tome da financije Grada Zagreba dovedemo u red. Uklanjanjem nepotrebnih troškova ostvarit ćemo značajne uštede za gradski proračun te iz toga financirati dug i paralelno smanjivati namete za građane i poduzetnike koji su sada preveliki”, objasnio je Troskot.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj