fbpx

Vijesti:

3. kolovoza 2024.

Bulj o Sinjskoj alci i prljavim političkim igrama oko nje

Gradonačelnik Sinja i saborski zastupnik Mosta, Miro Bulj, gostovao je u jutarnjem programu N1 Televizije, gdje je otvoreno govorio o pripremama za Sinjsku Alku, demografskim izazovima i političkim preprekama s kojima se suočava. Njegovi iskreni i oštri komentari privukli su veliku pažnju, osobito zbog optužbi na račun političke elite koja, kako tvrdi Bulj, manipulira ovom važnom kulturnom manifestacijom.

Pripreme za Sinjsku alku

Bulj je istaknuo kako su pripreme za Sinjsku Alku u punom jeku te da grad već više od mjesec dana živi u duhu nadolazeće proslave. “Grad je prepun događanja, kulturnih, sportskih i zabavnih manifestacija. Sinj je trenutno centar Hrvatske,” izjavio je Bulj, naglašavajući važnost ovog događaja za lokalnu zajednicu.

Političke igre i manipulacije

Jedan od najzanimljivijih dijelova intervjua bio je Buljov komentar o politizaciji Sinjske Alke. Prema njegovim riječima, HDZ je uzurpirao upravljanje Viteškim alkarskim društvom, što smatra neprihvatljivim. “Kompletna uprava Viteškog alkarskog društva je pod kontrolom HDZ-a. Potrebno je uključiti više naroda da ljudi s područja alkarskog teritorija imaju mogućnost biti birani na određene dužnosti,” rekao je Bulj.

Demografski rast i razvoj

Unatoč političkim izazovima, Bulj je istaknuo pozitivne demografske trendove u Sinju. “Po prvi put nakon 37 godina, Sinj bilježi demografski rast s više rođenih nego umrlih. Grad je trenutno veliko gradilište, s brojnim projektima u tijeku,” ponosno je istaknuo.

Poziv na zajedništvo

Bulj je iskoristio priliku da pozove sve građane i posjetitelje da dođu u Sinj i sudjeluju u proslavi Alke i Velike Gospe. “Pozivam sve da dođu u Sinj, da vide kolorit, čuju limenu glazbu i osjete povijesni duh ovog događaja. Sinjani su gostoljubivi, a naš grad ima mnogo toga za ponuditi,” zaključio je.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj