fbpx

Vijesti:

2. kolovoza 2016.

Božo Petrov u Rijeci: Možemo zajedno sa SDP-om ali bez Milanovića

Bez Mosta se neće moći sastavit Vlada, a toga se boje i HDZ i SDP – ustvrdio je tehnički potpredsjednik Vlade i predsjednik Mosta, Božo Petrov prilikom otvaranja ureda Mosta nezavisnih lista u Rijeci, na kojem su mu se pridružili saborski zastupnici Ines Strenja Linić i Josip Katalinić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Više nećemo ulaziti u bilo kakve dogovore ako nismo sigurni da će se ispoštovati ono što je dogovoreno – izjavio je jučer šef Mosta Božo Petrov te dodao: Ako se SDP i HDZ ne promjene i ne daju jamstva, oni mogu skupa, bez nas, jer ne vidim razliku među njima.

Naveo je da je cilj Mosta povezati sve nezavisne liste u Hrvatskoj, odnosno sve one koje žele raditi ono što je Most započeo i što se vidi nakon šest mjeseci – da se politiku može voditi drugačije i da može postojati poštenje i etika u politici.

Nadam se da će se klijentelistički pristup politici promijeniti i vjerujem da je Most postavio drugačije političke standarde – rekao je Petrov ističući da ˝svi oni promijene svoja mišljenja u roku od jednog dana˝.

Petrov je zaključio kako je moguća suradnja sa SDP-om, ali da njihova predsjednika Zorana Milanovića ne vidi u izvršnoj vlasti. Što se HDZ-a tiče rekao je da je uvjeren da promjena jednog čovjeka na čelu te stranke ne znači promjenu stranačke paradigme, a prema njegovim riječima, s Andrejem Plenkovićem još nije razgovarao. Poručio je kako očekuje promjene u obje stranke jer ispada da im predsjedništva služe kao ukras.

Na parlamentarnim izborima pak, očekuje ponavljanje prošloga izbornog rezultata, čak i više od 19 mandata u Saboru.

 

Izvor : Jutarnji list


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj