fbpx

Vijesti:

10. kolovoza 2016.

Sonja Bošnjak novo pojačanje Mosta

Sonja Bošnjak

Sonja Bošnjak, diplomirana pravnica, poduzetnica, stručnjakinja za fondove Europske unije i donedavna voditeljica ureda za međunarodnu suradnju, znanstvene i stručne projekte na Elektrotehnicki Fakultet Osijek, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, u posljednjih je sedam mjeseci kao zamjenica ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sudjelovala u kreiranju regionalne politike Republike Hrvatske, ukazala na manjkavosti prethodnog sustava EU fondova, aktivno sudjelovala u pojednostavljenju procedura i sustava upravljanja i kontrole EU fondova u Hrvatskoj te koordinaciji svih tijela koja sudjeluju u tom sustavu.

Na upit, kako bi opisala politička događanja kojima je bila svjedokom u proteklom razdoblju, ističe kako je političarka iz uvjerenja, a ne konsenzusa, te da se upravo se iz tih uvjerenja priključila Most-u, realnoj opciji na hrvatskoj politčkoj sceni za koju smatra da jedina ima snage istinski zaštiti nacionalne interese. Konsenzus je prema njenom mišljenju proces u kojem se odbacuju uvjerenja, principi i temeljne vrijednosti da bi se postiglo nešto što nitko ne spori i u što nitko ne vjeruje.

Osim što je uvjerena da je MOST nezavisnih listapravi put za Hrvatsku, ova poduzetna Slavonka svojim znanjem, iskustvom i stručnošću želi doprinijeti podjednakom razvoju svih regija u državi, a posebno svoje Slavonije koja je često bila nepravedno zanemarena.

Ova poduzetna Slavonka priključila se Mostu, kako kaže, jedinoj realnoj opciji na hrvatskoj političkoj sceni za koju smatra da ima snage istinski zaštiti nacionalne interese. Osim što je uvjerena da je Most pravi put za Hrvatsku, Sonja svojim znanjem, iskustvom i stručnošću želi doprinijeti podjednakom razvoju svih regija u državi, a posebno svoje Slavonije koja je često bila nepravedno zanemarena.

“Samo uređenim sustavom EU fondova i pojednostavljenim procedurama realizirat ćemo razvojne projekte ove zemlje, te promovirati individualne akcije usmjerene na održivost i podizanje kvalitete života pojedinih građana“, ističe ova mlada zamjenica ministra.

Posebnu pozornost pridaje mladima, te spoju znanosti i poduzetništva. Dugi niz godina surađivala je s timovima mladih ljudi preko Erasmus+ programa, najvećeg programa Europske unije na području obrazovanja, te pomagala i podupirala njihove projektne ideje i samu realizaciju. Upravo ta skupina, prema njenom mišljenju, mora preuzeti najveću odgovornost i ulogu glavnog pokretača nužnih promjena u Hrvatskoj.

„Ovakvo pojačanje mladim i stručnim osobama pokazuje da Most odlučno nastavlja slijediti princip izvrsnosti prilikom kreiranja svoga tima. Veliki potencijal leži u njezinom dugogodišnjem iskustvu upravljanja i praćenja provedbe projekata i dobrom poznavanju prilika u realnom sektoru. Vjerujemo da će Sonja svojim kompetencijama doprinijeti kako Mostu tako i boljoj budućnosti Republike Hrvatske“, izjavio je Miroslav Šimić, donedavni predsjednik Kluba zastupnika Mosta nezavisnih lista.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj