fbpx

Vijesti:

most logo
7. rujna 2016.

Jozinović je obmanjivao javnost i mjesecima nelegalno odlagao smeće na Piškornici

RAZLOZI ZBOG KOJIH JOZINOVIĆ TREBA ODSTUPITI

Tijekom proteklih mjeseci gospodin Mladen Jozinović, direktor Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica, isticao je da tvrtka Piškornica radi po zakonu i posjeduje sve dozvole te da je stanje na Piškornici pod videonadzorom i zaštićeno čuvarima, međutim došli smo do saznanja da njegove tvrtke nemaju dozvolu i da je protiv njega podignut optužni prijedlog.

O sigurnosti odlagališta dovoljno govori izbijanje dva požara u kratkom vremenu koji su ugrozili sigurnost stanovnika Podravine. Također, 6. rujna u 8:00 sati, Prekršajni sud u Koprivnici, je proveo raspravu u predmetu posl.br. 5. PpG – 215 / 15, protiv I. okrivljenika trgovačko društvo Piškornica sanacijsko odlagalište d.o.o. i II. Okrivljenika Mladen Jozinović, odgovorna osoba u prvo okr. pravnoj osobi.

S obzirom da su okrivljenici priznali djela za koja ih se optužuje sud je odmah na ročištu objavio presudu kojom se okrivljenici proglašavaju krivima za prekršaj iz čl.84.st.1. Zakona o održivom gospodarenju otpadom, odnosno zbog gospodarenja odlagalištem bez dozvole. S obzirom su se stranke odmah odrekle prava na žalbu, presuda je postala pravomoćna.

Ovom presudom dokazano je da je gospodin Jozinović mjesecima obmanjivao javnost i nelegalno odlagao smeće na Piškornici. Zbog ogromnih količina smeća došlo do ugrožavanja zdravlja i imovine stanovnika podravine stoga pozivamo gospodina Jozinovića da odstupi s mjesta odgovorne osobe društava za gospodarenje otpadom jer je:

– pravomoćno osuđen u pitanju gospodarenja otpadom,

– zavaravao javnost da radi po zakonu

– ugrožavao zdravlje i imovinu stanovnika podravine

– ponašao se krajnje neodgovorno prema dužnostima i obavezama

– do jučer se samopromovirao kao ekspert i vrsni znalac propisa i kao osoba javnog ugleda i morala.

Također, pozivamo suvlasnike tvrtke Piškornica d.o.o. na preispitivanje cijelog koncepta gospodarenja otpadom kojeg je promovirao gospodin Jozinović i kreiranje novog koji ne bi ugrožavao zdravlje, imovinu i gospodarstvo građana Podravine. Ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović već je izradio i predložio novi Plan gospodarenja otpadom koji bi riješio veliki dio problema. Međutim, političke interesne skupine kojima pripada i gospodin Jozinović dale su sve od sebe da taj plan ne zaživi.

 

DAVOR SABOLIĆ, kandidat Mosta nezavinsih lista za II. Izbornu jedinicu

MOST NEZAVISNIH LISTA


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj