fbpx

Vijesti:

28. prosinca 2023.

Ponosni Bulj: Sinj daje 10 tisuća eura obiteljima i samcima za rješavanje stambenog pitanja!

Gradonačelnik Miro Bulj predstavlja projekt ‘Ostani tu’ za mlade obitelji i samce u Sinju

U sklopu demografskog projekta ‘Ostani tu’, usmjerenog na poticanje ostanka i povratka mladih obitelji u Sinj, gradonačelnik Miro Bulj sutra će zaključiti 87 ugovora s 60 mladih sinjskih obitelji i samaca do 45 godina života. Ukupna vrijednost ugovora iznosi 313.784,94 eura, čime se potvrđuje snažna posvećenost grada Sinja demografskoj obnovi.

Sufinanciranje stambenih rješenja u Sinju

Grad Sinj pruža značajnu podršku mladim obiteljima i samcima kroz sufinanciranje do 10 tisuća eura za rješavanje stambenog pitanja. Ova sredstva omogućavaju sufinanciranje dozvola za infrastrukturu, kupnju građevinskog zemljišta, stanova ili kuća, kao i dogradnju i rekonstrukciju stambenog objekta, pokrivajući do 25 posto ugovorene kupoprodajne cijene.

Potpora mladim obiteljima i obrazovanju

Gradonačelnik Bulj ističe važnost podrške mladim obiteljima kroz različite mjere. Ovo uključuje financijsku podršku za prvo dijete u iznosu od 1367,23 eura, za drugo dijete 1900,85 eura, te za treće dijete 3981 eura. Također, dodijeljena je jednokratna novčana pomoć za učenike iz obitelji slabijeg imovinskog stanja od 70 eura, kao i 105 mjesečnih stipendija za sinjske srednjoškolce.

Grad Sinj također sufinancira produženi boravak u osnovnim školama za 116 djece, s mjesečnim iznosom od 46,50 eura po djetetu, te prijevoz učenika srednjih škola. Za učenike unutar 5 km od škole prijevoz je potpuno financiran. Osim toga, grad Sinj financira kupnju udžbenika za djecu čija mjesečna primanja u kućanstvu ne prelaze 240 eura, te nudi stipendije i potpore za redovne studente.

Unapređenje dječjih vrtića u Sinju

Broj vrtićkih skupina u Sinju povećan je, s otvaranjem novih vrtića kao što su Bili cvitak, Ferata i Nikolino. Grad planira gradnju novih vrtićkih skupina i objekata, kao što su vrtići u Glavicama i Karakašici. Za svu djecu u sinjskim vrtićima boravak je potpuno besplatan, što je važan korak prema poboljšanju uvjeta za najmlađe članove naše zajednice.

Za više informacija o projektu ‘Ostani tu’ i drugim inicijativama koje podržavaju mlade obitelji u Sinju, posjetite našu službenu stranicu.

 


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj