fbpx

Vijesti:

17. lipnja 2017.

Čikotić: “Godišnji odmor je luksuz. Potrebno je završitit proces donošenja 3 ključna zakona.”

Most Ante Cikotic

Čestitam novome ministru g. Ćoriću na imenovanju ministrom zaštite okoliša i energetike. Suradnja s njim je bila korektna. Mogao bi biti dobar ministar ako izabere stručne suradnike koji nisu navezani na klijentelističke interese. Nemamo vremena za učitavanje niti godišnje odmore. Potrebno je završiti proces donošenja tri ključna zakona u energetici.

1. Zakon o tržištu plina – koji je uvjet za realizaciju LNG terminala.

2. Zakon o toplinarstvu – koji će riješiti problematiku razdjelnika, donijeti pravilnike o ugradnji opreme i raspodjeli potrošnje, uvesti slobodu izbora ugradnje razdjelnika i pokrenuti investicije u toplinarstvu preko EU fondova. Pola milijuna građana nema luksuz čekati još jednu sezonu grijanja. Nepravda je dokazana i očita.

3. Zakon o istraživanju i eksploataciji ugljikovodika – koji je pušten u proceduru i potreban kako bi se osigurale nove količine ugljikovodika i pokrenule investicije.

Zadnja vijest pokazuje spremnost SAD-a za uvođenjem sankcija ukoliko se ide u smjeru plinskog projekta sjeverni tok 2. Hrvatska nema vremena. LNG projekt ne može čekati godišnje odmore Vlade i saborskih odbora. Energetska sigurnost RH je u pitanju i investicija od 360.000.000 € koja će nas trajno pozicionirati na energerskoj karti Europe.

Bit ćemo afirmativna oporba ako se ide u dobrom smjeru za RH, u protivnom biti ćemo žestoki u borbi za nacionalne interese i maloga čovjeka.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj