fbpx

Vijesti:

19. veljače 2018.

PETROV: ČIM SU NAS ISKLJUČILI IZ VLADE, DOŠAO JE LEŠINARSKI FOND

Izvor: 24 sata  Autor: Rosana Stojmenović

Mostu se kao krimen stavlja što je glasovao za Zakon o Agrokoru, no u tom trenutku time se spriječio stečaj desetaka tvrtki. Čim se Zakon izglasao nas su iz Vlade maknuli, rekao je Petrov

Premijer Plenković šuti već desetak dana jer zna da se gadno zabrljalo u Agrokoru, a on je glavni i odgovorni, on je na glavne pozicije postavio Antu Ramljaka i Martinu Dalić i o tome treba odgovarati na pitanja, kazao je u razgovoru za 24sata čelnik Mosta i potpredsjednik Sabora Božo Petrov.

“On šuti jer se nada da će građani sve zaboraviti u roku od mjesec dana. Mi u Mostu smo odavno upozoravali na netransparentnost i nepoštivanje rokova i sada je sasvim jasno zašto su Most isključili iz Vlade. Ovo sada je slabo režirana komedija”,  poručuje Petrov.

Kaže kako je povjerenik Ante Ramljak primao pozive no onaj jedan odradila je Martina Dalić.

Ona ga je zvala još mjesec i pol prije 10. travnja da joj bude desna ruka. Vladajući su zaboravili da su ga oni zvali i da je on bio njihov prijedlog, iako smo mi predlagali druge modele. Oni nikada ne bi dali nekome tko nije na njihov daljinski da upravlja tvrtkom sa 60.000 ljudi”,  kaže Petrov.

“Predstava pred Odborom je bila pripremljena”

Smatra kako je nemoguće da Martina Dalić o stanju u Agrokoru i plaćama savjetnika ništa nije znala.

“Cijela predstava pred saborskim Odborom za gospodarstvo bila je pomno pripremana. Unaprijed su dogovorili koje će informacije pustiti u javnost. Jako su dobro znali što piše u ugovoru na 250 stranica. Više ne razumijem koju ćemo verziju lex Agrokora poštivati jer ih je Dalić iznijela više, a osam mjeseci se već mulja o tome tko je pisao taj zakon”,  rekao je i dodao kako trenutačno u Vladi ne postoji politički faktor koji nadzire cijeli proces.

“Mi smo predlagali drugačiji model s tri povjerenika. Potpuno je druga priča bila dok smo mi bili u Vladi, a čim smo isključeni pojavio se roll-up kredit i lešinarski fondovi. Mostu se kao krimen stavlja što je glasovao za zakon o Agrokoru, no u tom trenutku time se spriječio stečaj desetaka tvrtki. Čim se zakon izglasao nas su iz Vlade maknuli. Vjerujem da do ovog ne bi došlo da je partner u Vladi od početka bio HNS. Zakon o Agrokoru dao je dobru priliku i šansu, no Plenković i Dalić iskoristili su ga za loše”, ističe Petrov.

“Todorić je u dosluhu s vladajućima”

Smatra da je Ivica Todorić i dalje u dosluhu s vladajućima.

“On napada, ali napada općenito. Od kada ima blog nije objavio ništa inkriminirajuće za Vladu. Na onom sastanku rekao sam mu da ne može dobiti 2,3 mlrd. kuna od države. On je došao tražiti novac i usred sastanka rekao je da mu do ljeta treba 1,5 mlrd. kuna jer neće imati za isplatiti plaće”, rekao je Petrov.

Komentirao je i povlačenje Dalije Orešković iz izbora za novi sastav Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i kazao kako mu je njezina odluka sasvim razumljiva.

“Nije se libila izreći kaznu za bilo koga, a takvo neovisno Povjerenstvo i snažan individualac ne odgovaraju Andreju Plenkoviću”, ističe Petrov.

Predviđa da će ova Vlada završiti mandat jer ako sad odu na izbore, kaže, izgubit će ih.

“Oni sad stvaraju koalicijski potencijal da bi imali s kime koalirati za tri godine”, poručio je čelnik Mosta.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj