fbpx

Vijesti:

24. travnja 2023.

BULJ: Hrvatska treba osuditi totalitarizam, ali ne zaboraviti hrabre HOS-ovce

Miro Bulj, zastupnik Mosta, danas je na svojoj Facebook stranici objavio izjavu u kojoj odgovara na napade iz Jasenovca upućene prema njemu, te ističe važnost osude totalitarizma i autoritarizma, ali i nužnost čuvanja sjećanja na hrabre hosovce.

U objavi, Bulj naglašava poštovanje prema žrtvama te ističe kako je Most jedina relevantna politička snaga u Hrvatskoj koja je u svom temeljnom dokumentu osudila sve totalitarne i autoritarne režime, od fašizma, nacizma do komunizma.

Bulj u objavi ističe kako je bio podvrgnut napadima Pupovca i Plenkovića zbog citiranja pozdrava s insignija HOS-a u Saboru, unatoč činjenici da Vladino povjerenstvo tvrdi da se taj pozdrav može koristiti u kontekstu Domovinskog rata. Bulj navodi da neće odustati od podrške svojim suborcima iz HOS-a koji su branili Hrvatsku i ginuli za nju.

Osim toga, Bulj kritizira dvostruka mjerila Pupovca i Plenkovića koji nisu spremni osuditi spomenik Šoškočaninu, petokraku koju je nosio Šljivančanin ili kokardu koju su nosili četnici.

Miro Bulj također odgovara na napade gradonačelnika Vukovara koji ga optužuje za juriš na Vukovar zbog kritika upućenih tajkunu Vujnovcu i Prvom plinarskom društvu. Bulj ističe kako je Vukovar svetinja svih Hrvata te osuđuje sramotno korištenje grada heroja u obrani sumnjivih poslova i tajkuna.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj