fbpx

Vijesti:

19. lipnja 2018.

MIRO BULJ: PRIKUPIO SAM POTPISE, U ČETVRTAK SE RASPRAVLJA O PROGLAŠENJU DANA SJEĆANJA NA DR. IVANA ŠRETERA

IMG 5331 e1529411746399Zagreb, 19.lipnja 2018. – Mostov saborski zastupnik Miro Bulj održao je konferenciju za medije u Hrvatskom Saboru povodom Zahtjeva za uvrštavanje u redoslijed rasprava Prijedloga odluke o proglašenju 29.kolovoza kao nacionalnog dana mirotvorstva i Dana sjećanja na dr. Ivana Šretera.

„Obzirom da Vlada RH nije dala mišljenje na ovaj prijedlog odluke već 5 mjeseci, i slijedom toga Predsjednik Sabora nije ovu točku stavio na raspravu u Hrvatskom Saboru, prikupio sam 32 potpisa saborskih zastupnika. Temeljem toga, ovaj prijedlog biti će u četvrtak, 21.lipnja kao zadnja točka na dnevnom redu u Hrvatskom Saboru.“, ističe Miro Bulj

Miro Bulj naglasio je kako je dr. Ivan Šreter vjerovao u mir te kako je primjer istinskog mirotvorca, razboritosti i dobrote.

„Vidjet ćemo u četvrtak koje će argumente imati oni koji ovo ne žele podržati. Nadam se da će kod njih prevladati razboritost, jer nakon 27 godina vjerujem da dr.Ivan Šreter koji je hrvatski Gandhi zaslužuje Dan sjećanja, a ova država Nacionalni dan mirotvorstva“, zaključio je Miro Bulj.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj