fbpx

Vijesti:

21. veljače 2022.

Grmoja: Zašto nije uhićen etnobiznismen desetljeća, Milorad Pupovac?

Mostov Nikola Grmoja komentirao je izjavu Milorada Pupovca da je potpredsjednik Vlade Boris Milošević dao mandat na raspolaganje predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, a nakon što je otkriveno da je imao ulogu u namještanju postupka dodjele proračunskih sredstava poduzetnicima zbog čega je u subotu uhićen ministar Darko Horvat.

“Što se tiče tog moraliziranja Milorada Pupovca, postavio bih samo jedno pitanje. Zašto nije uhćen Milorad Pupovac budući da je bio na stastancima gdje su se dogovarali poticaji tim tvrtkama koje ne zadovoljavaju kriterije? Očito je da Milošević nije ovo radio sam nego po nalogu Pupovca koji vuče sve konce po pitanju SDSS-a, glavnog koalicijskog partnere. Ovim je potvrđeno da je on etnobiznismen desetljeća. Potvrđeno je da je Vlada namještala poticaje onima koji imaju članske iskaznice. Potvrđeno je da je ovo trgovačka koalicija i grozim se svih koji pričaju o rekonstrukciji Vlade. U svakoj normalnoj zemlji ovo bi značilo pad vlade”, kaže Mostovac.

“Gotovo svi zastupnici su hodočastili u Horvatovo ministarstvo kako bi sređivali poticaje onima koji nisu zadovoljili kriterije i očekujem raspisivanje prijevremenih izbora”, govori.

“Iz SDP-a poručuju da bi raspuštanje Sabora maknulo fokus s ove afere. Pa zbog ove afere se ide u raspuštanje Sabra. Svakako ću tražiti raspuštanje Sabora. Ne očekujem od ljudi koje ne čeka nikakva budućnost u slučaju novih izbora da to potpišu. Mi ćemo ići na dvije opcije, raspuštanje Sabora i ‘fetica po fetica’ otkidanje krakova ove hobotnice”, govori Grmoja.

“Postavljam pitanje zašto se nije uhitilo i ostale?”, pita se Grmoja. “Mogu dati odmah i odgovor. Zato što bi to bio trenutni pad Vlade. Ovako, neki koji nemaju obraza mogu govoriti o rekonstrukciji Vlade”, zaključuje.

Podsjetimo, u subotu ujutro uhićen je, sada već bivši, ministar Darko Horvat. On se nalazi u Remetincu u jednomjesečnom istražnom zatvoru, koji mu je određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Među okrivljenicima je i potpredsjednik Vlade Boris Milošević kao i bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Nejasno je što je s ministrom rada Josipom Aladrovićem, s obzirom na neslužbene informacije oko navodnog angažmana vezanog uz zapošljavanje u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje dok mu je Aladrović bio na čelu.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj