fbpx

Vijesti:

26. veljače 2022.

Grmoja: Ukrajina je pokazatelj da se ne možemo osloniti samo na zapadne zemlje

U Saboru je izglasana Deklaraciji o Ukrajini, o čemu je u N1 Studiju uživo govorio politički tajnik Mosta Nikola Grmoja. Dotaknuo se i same ruske invazije na Ukrajinu te tržišta energenata.

Što se tiče same Deklaracije, kaže da ju je Klub Mosta jednoglasno podržao. “Katarina Peović je dala amandman da se izbaci formulacija da je agresija bila ničim izazvana, ne znam koja je trebala biti poruka. Zanimljivo da ju je podržala platforma Možemo!, čime je ljevica našla opravdanje za Putina i njegovu politiku”, rekao je.

“Agresija je nepotrebna i ničim izazvana”

Most smatra da je agresija nepotrebna i ničim uvjetovana, već odluka Vladimira Putina te da su europski lideri imali neujednačenu politiku.

“Svatko je gledao svoje sebične interese i vidimo puno licemjerja. Europi se vraća ta nekonzistentna politika. Same sankcije nisu dovoljne niti će zaustaviti rusku vojsku”, rekao je, istaknuvši kako je ovo samo pokazatelj da se ne možemo osloniti samo na zapadne zemlje. “Hrvatska treba ulagati u vojsku i ratno zrakoplovstvo. Ne možemo se osloniti na izvore energenata iz samo jednog izvora”, dodao je zastupnik Mosta.

Prokomentirao je i situaciju na tržištu energenata. “Ne mora biti vladina pomoć u smislu poticaja”, kaže.

Protiv je zamrzavanja cijena, ali vlada može ukinuti trošarine i smanjiti poreze, navodi Grmoja.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj