fbpx

Vijesti:

2. kolovoza 2016.

“Gospodine Dačiću, uozbiljite se!”

orepic_vlaho_mup-702x336

Slika: Ranko Suvar/Cropix

Apsurdno je da Hrvatsku za nacifikaciju i ustaštvo optužuje Ivica Dačić, osoba koja je bila itekako aktivan sudionik zadnjeg nacionalsocijalističkog pokreta 20. stoljeća, onoga koji je vodio Slobodan Milošević, njegov prijatelj i stranački šef. Jer kako drugačije nazvati Slobin socijalizam nego nacionalnim. To što je narod u Srbiji očito zaboravio neke stvari ne znači da smo zaboravili i mi u Hrvatskoj, žrtvi te politike koja nas je stajala mnoštvo mrtvih, ranjenih, unesrećenih i raseljenih. Čiji su gradovi krajem 20. stoljeća izgledali kao Hiroshima. Jedina naša krivica pred Slobinom partijom i drugovima je što smo se uspjeli obraniti i pobijediti, pa sada gnjevno sikću.

Gospodine Dačiću, ja nisam došao pred vaš dom, granatirao ga i rušio, pucao snajperom na vas i vašu obitelj. Vaša stranka i vaš prijatelj Sloba, to ste učinili nama, i ne samo nama nego i drugim narodima u susjedstvu. Shvatite da je uvijek bitno tko priča, a ne što se priča. Vaša tobožnja zabrinutost stanjem u Hrvatskoj bila bi legitiman stav da ste doživjeli katarzu i prvo nam se ispričali za sve ono što je činjeno kada ste i vi sudjelovali u vlasti i političkom životu. Ovako samo dolijevate ulje na vatru ne bi li možda ponovno zaludili narod kao vaš mentor Milošević.

Odustanite dok je vrijeme, svojim verbalnim divljanjem samo skrivate prave probleme koji muče i vašu i našu zemlju. Pokažite napokon ljudsku i političku zrelost. Bilo bi krajnje vrijeme.

Izvor: facebook.com


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj