fbpx

Vijesti:

21. kolovoza 2016.

Most poziva Hrvate u svijetu na umrežavanje

glavna_posta_osijek_02

MOST NEZAVISNIH LISTA – XI. IZBORNA JEDINICA

POZIV NA UMREŽAVANJE HRVATA U SVIJETU

Promjene su nužne i promjene su dobre u Hrvatskoj koja je politički devastirana država posljednjih dvadeset godina. Most nezavisnih lista želi i najavljuje promjene, unatoč tome što su otpori hrvatskih političkih interesnih grupacija golemi. Svaka ozbiljnija promjena zahtjeva napor, a dosadašnje hrvatske političke elite nisu učinile nikakav bitan napor u korist javnog interesa, u svrhu općeg dobra, nego samo za svoje uske interesne poslove i ciljeve.

U takvim okolnostima i odnos prema Hrvatima izvan Hrvatske postao je marginalan. Hrvatska ne samo da ne treba cijenjene i uspješne Hrvate po cijelom svijetu, nego ne zna ni što da radi s Hrvatima koji žive u susjednim državama kao starosjedioci, svoji na svome, a prema kojima se te države sve više ponašaju kao prema nepoželjnima.

Most nezavisnih lista nema namjeru služiti se Hrvatima izvan Hrvatske prema jednokratnim potrebama. Nemamo namjeru obilaziti svijet radi donacijskih večera, niti ikoga nagovarati da ulaže u Hrvatsku na slijep i nesiguran način. Nemamo namjeru nikoga nagovarati da se vrati kako bi s fakultetskom diplomom sjedio besposlen ili eventualno uhvatio nekoliko mjeseci konobarenja na Jadranu.

Most nezavisnih lista Hrvate izvan Hrvatske smatra golemom snagom samom po sebi, čak i bez pomoći Hrvatske države. Hrvata izvan Hrvatske ima uspješnih u svim poslovima i zanimanjima na svjetskoj razini. Hrvatska čini grijeh propusta što ih ignorira. Most to ne želi. Most želi poslati danas iz Hrvatske poruku svim Hrvatima po svijetu: vi ste bitni.

Kao što su u Hrvatskoj nužne promjene tako su za sve nas Hrvate u Hrvatskoj i svijetu nužna povezivanja. Povezivanje je u modernom svijetu nužno i povezivanje je već samo po sebi dobro i korisno.

Most poziva sve Hrvate da se povezuju, da surađuju, da utječu jedni na druge dobrim primjerima. Danas se može i treba povezati Hrvat iz Kanade s Hrvatom iz Australije, ako rade kompatibilne poslove, a onda i s Hrvatom u Hrvatskoj, jer to je prva korist koju jedni s drugima možemo ostvariti. U ovoj kampanji nam je imperativ pokretanje velike mreže hrvatske suradnje diljem svijeta. Stvarajmo poslovne, stručne, znanstvene, kulturne, sportske, a onda i prijateljske mreže.

Prihvatimo ovaj izazov i krenimo s povezivanjem najprije u svojem užem krugu, a onda i prema drugim Hrvatima po cijelom svijetu. Pošaljimo ovu poruku i prema svojoj rodbini, prijateljima i poznanicima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Vojvodini, Boki Kotorskoj…

Povezivanje je nužno i povezivanje je dobro. Most nezavisnih lista želi biti most između Domovine i dijaspore.

Most nezavisnih lista – Osijek, 21. kolovoza 2016.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj