fbpx

Vijesti:

29. kolovoza 2016.

Grmoja: Naši politički standardi nekima su ucjene

Makarska5

„MOST do građana“, kampanja MOSTa nezavisnih lista danas je stigla u Makarsku. Okupljenim simpatizerima obratio se i jedan od osnivača MOSTa, Nikola Grmoja:

„MOST je uveo u hrvatsku politiku pojmove koji su do sada hrvatskim političarima bili potpuno nepoznati – transparentnost, etički standardi, dosljednost. Ono što mi nazivamo političkim standardima, i što tražimo od hrvatskih političara, oni nazivaju ucjenama. To nisu ucjene. To je zdrav razum. Godinama se dogovaraju na uštrb hrvatskih građana. Pogledajte izbor ustavnih sudaca. HDZSDP duopol duboko je kompromitirao Ustavni sud, koji bi trebao biti najreprezentativnije tijelo sudske vlasti u RH. INA je trebala biti najreprezentativnija strateška tvrtka RH. Ni jedno ni drugo. Ni dosljednosti, ni zaštite nacionalnih interesa, ni visokoetičkih standarda. Vrijeme je da to promjenimo“.

 

Osim Nikole Grmoje, koji je kandidat MOSTa u VI. Izbornoj jedinici, u Makarsku je stigao i kanditat X. izborne jedinice, Ante Pranić.

Pozivam mlade ljude da se uključe u politiku, da nastave mijenjati Hrvatsku kako je to započeo MOST. Pogledajte naš Vrgorac, to je pravi primjer promjena, grad u kojem smo mi mladi uzeli stvar u svoje ruke kako nebi morali iseliti. Makaranke i Makarani, uključite se. Postavite im pitanje – gdje je novac koji makarsko područje uplati državi na kraju uspješne turističke sezone? Gdje odlazi taj novac jer ovdje nema ni jedne kapitalne investicije koja bi vas zadržala u rodnom gradu. Mi mladi moramo ih pitati jasno i glasno – zašto zaborave na ovaj kraj čim prođu Sveti Rok na putu prema Zagrebu!istaknuo je Pranić.

 

Mlada poduzetnica Ivana Ninčević Lesandrić, novo je pojačanje Mosta nezavisnih lista na ovim izborima, a prisutnima je naglasila: „Solin, Makarska, Vrgorac, Metković.. sve su to prekrasni hrvatski gradovi ostavljeni na milost i nemilost lokalnih moćnika HDZ-a i SDP-a. Biti mlad i živjeti u jednom od ovih naših gradova postalo je nemoguće. Svi bježe van Hrvatske. Razumljivo, jer je osjećaj za mlade poduzetnike u ovoj državi bio ravan nuli. Vrijeme je da to promjenimo. Vrijeme je da se u Hrvatskoj stvori takva klima da poželimo ostati, zapošljavati i razvijati se u svojoj zemlji. Želim to i vama i sebi i našoj djeci. Zaslužujemo priliku i zaslužujemo da se stvari konačno promjene“.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj