fbpx

Vijesti:

17. studenoga 2016.

Sabor godišnje troši 2 mil.kn. na kopiranje dokumenata, stižu tableti

Zagreb, 15.11.2016 -  Nastavak zasjedanja Hrvatskoga sabora raspravom o poreznim zakonima

Izvor: vijesti.rtl.hr

Natječaj za nabavu tableta za zastupnike Hrvatski sabor će objaviti tijekom dana na svojim internetskim stranicama.

U pozivu za dostavu ponuda traže se tableti od 10 inča ili veći, rezolucije zaslona 1280×800, minimalno quadcore procesor, 1 GB RAM-a, minimalno 8GB interne memorije, WiFi, podrška za microSD, s Android OS 5.0, baterijom od minimalno 6000 mAh.

ICT Business izračunao je da se na tablete planira potrošiti prosječno oko 1.324 kune, a isporuka mora biti u roku od 10 dana od sklapanja ugovora, izračunao je.

Predsjednik Sabora Božo Petrov je pozvao sve zainteresirane tvrtke da se jave na natječaj koji će biti otvoren osam dana, izrazivši nadu da će cijela prva faza dostave tableta i omogućavanja softvera biti završena  do 15. prosinca a da će ih saborski zastupnici početi koristiti već početkom slijedeće godine.

Petrov je podsjetio kako su dosad godišnji troškovi informatizacije iznosili jednako, ako ne i više jer su zastupnici dobivali laptope.

“Kada se informatizira Sabor neće se događati godišnji troškovi za kopiranje različitih dokumenata u iznosu od preko 2 milijuna kuna. Tu namjeravamo postići racionalizaciju sredstava, usmjeriti sredstva gdje su potrebnija, a osim same uštede mnogo važnije je učinkovitiji sustav u samom Saboru”, dodao je.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj