fbpx

Vijesti:

20. prosinca 2016.

​Mostovci Miro Bulj, Nikola Grmoja i Tomislav Žagar među 10 najaktivnijih zastupnika

Zagreb, 02.12.2016 - Sabor nastavio sjednicu glasanjem o dosad raspravljenim tockama

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov danas je održao konferenciju za medije na kojoj je iznio analizu rada Hrvatskog Sabora te ustanovio kako je Sabor aktivniji nego ikad. Tijekom protekla dva mjeseca u odnosu na protekla tri saziv, Sabor je u prosjeku udvostručio broj radnih dana, radnih sati, broj donesenih zakona i akata, te se pokazao ne samo kao najviše zakonodavno tijelo već i centar političkog života.
“Uspjeli smo pokazati da Sabor može biti ne samo najviše zakonodavno tijelo, već i centar političkog života i mjesto gdje se zaista kvalitetno radi. Pokazali smo u zadnja dva mjeseca u odnosu na sve sazive sabora od 2007. do danas da je Sabor udvostručio broj radnih dana i radnih sati, te također udvostručio broj zakona i akata”, rekao je Petrov.

Na tradicionalnoj konferenciji za medije Petrov je iznio i konkretne podatke, tako je primjerice istaknuo kako je Sabor održao dvije sjednice u trajanju od 34 dana, raspravljano je o 110 točaka dnevnog reda i doneseno 49 zakona, od kojih je 14 usklađeno sa zakonodavstvom EU. Po hitnom je postupku doneseno 63 posto zakona, jedan zakon je donesen jednoglasno, jedan prijedlog zakona odbijen, a nije bilo prijedloga zakona koji su bili povučeni iz procedure.

Što se tiče aktivnosti na sjednicama, zastupnici su se javili za riječ čak 3020 puta, a zastupnicima je izrečeno 10 stegovnih mjera – sedam opomena i tri opomene sa oduzimanjem riječi. Najviše stegovnih mjera, njih 50 posto, izrečeno je zastupnicima SDP-a.

Što se pak aktivnosti na sjednicama tiče, MOSTovi zastupnici Miro Bulj (153), Tomislav Žagar (70) i Nikola Grmoja (68) ušli su među 10 najjaktivnijih zastupnika po broju javljanja. Prvi na listi je Ivan Pernar. Zanimljivo je i kako je čak 18 zastupnika koji se uopće nisu javili za riječ


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj