fbpx

Vijesti:

11. srpnja 2017.

Petrov: Marićeva odgovornost više nije upitna. Plenković treba snositi odgovornost.

61349619-bozo-petrov

OVO JE TRENUTAK U KOJEM ANDREJ PLENKOVIĆ TREBA NAKON SVEGA DATI OSTAVKU NA MJESTO PREDSJEDNIKA VLADE

Predsjednik Mosta nezavisnih lista i saborski zastupnik Božo Petrov održao je stanku u Hrvatskom saboru o aktualnoj političkoj situaciji, odnosno o dokumentaciji iz HBOR-a koja je izašla u medijima i iz koje je vidljivo da je ministar financija Zdravko Marić znao sve što se događa u Agrokoru.

„Prešutio je članovima odbora situaciju, a on se izuzeo, stvorivši tako situaciju da se kredit od 48,3 milijuna eura odobri, iako se nije smio odobriti. Zdravko Marić došao je na ministarsko mjesto da pomogne Ivici Todoriću. I pomogao je kroz HBOR, kroz manjak kontrole poreznog nadzora. I sve se to zna. Sve što smo o njemu trebali reći, rekli smo prije tri mjeseca. O njemu nemamo što pričati. Ako ima mrvu poštenja, danas će dati ostavku“, istaknuo je Petrov.

Osvrnuo se i na ulogu premijera Plenkovića i upitao se što reći o čovjeku koji je sve znao o Zdravku Mariću i apsolutno ništa nije napravio, i ne samo da nije ništa napravio, nego je napravio sve da ga sačuva paralizirajući cijelu državu na dva mjeseca.

„Predsjednik Vlade, zanemario je, prečuo, odbio sve informacije i argumente zbog kojih Zdravko Marić ne može biti ministar, pa je tako prečuo da porezni nadzor nije ušao u Agrokor d.d. nijednom u 10 godina. U Saboru ga je branio za ovaj HBOR-ov kredit. Prekinuo je suradnju s Mostom, jer smo se tome usprotivili. Optužio nas je da smo remetilački faktor, da smo nekolegijalni. Zbog toga što je predsjednik Vlade, bez obzira na sve dokaze, pokrivao ovakvog ministra, dva mjeseca su ministarstva vodili državni tajnici, kupovani su saborski zastupnici pred očima cijele javnosti na način da i danas osjećate mučninu“, dodao je Petrov te zaključio da su zbog toga građani još jednom prevareni za lokalne izbore, dok im se govorilo da nema koalicije HDZ-a i HNS-a.

„Predsjednik Vlade je u ovom domu konstatirao da Marić uživa njegovo povjerenje i da u HBOR-ovom kreditu nema ništa sporno. Hoće li predsjednik Vlade danas uzeti pet minuta pauze, prošetati, zažmiriti kad bude trebao odgovoriti na pitanje što je radio Zdravko Marić u HBOR-u? Vjerujem da već imaju spreman odgovor, koji će biti na tragu stabilnosti“, istaknuo je Božo Petrov.

Izlaganje je zaključio konstatacijom da je, nakon ovih dokumenata koji su izašli danas, jasno da je Most nezavisnih lista bio u pravu kao i oko koalicije HDZ-a i HNS-a.

„Nije više pitanje može li Zdravko Marić biti ministar, nego hoće li premijer Plenković snositi odgovornost. Ovo je vrijeme razotkrivanja. Vrijeme da se pokaže tko ima obraz. Ovo je trenutak u kojem Andrej Plenković treba nakon svega dati ostavku na mjesto predsjednika Vlade“, zaključio je Božo Petrov.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj