fbpx

Vijesti:

30. srpnja 2019.

BULJ, DOBROVIĆ I ZMIJANOVIĆ OSUDILI PONOVNU ODLUKU MINISTRA ĆORIĆA, IZIGRAVANJE ODLUKE SUDA I IGNORIRANJE ZAKONA

Zagreb, 30. srpnja 2019. – Na medijskoj konferenciji ispred Ministarstva zaštite okoliša i energetike, saborski zastupnici Mosta nezavisnih lista Miro Bulj i Slaven Dobrović, kao i dr. Ljiljana Zmijanović, osoba čija prava je unatoč odluci Upravnog suda prekršio ministar Ćorić, osudili su neprihvatljivu praksu aktualne Vlade koja je i ovaj puta izigrala zakone vlastite države i ismijala načelo trodiobe vlasti.

Unatoč prednostima pri zapošljavanju koje dr. Zmijanović ima prema Zakonu o hrvatskim braniteljima i neospornim stručnim kvalifikacijama, ona opet nije imenovana ravnateljicom. Bez obzira što je Upravni sud u Splitu prije samo nekoliko dana poništio rješenje o imenovanju Nelle Slavice, ministar Ćorić ponovio je odluku o njenom imenovanju.

„Posebno sam osjetljiv kada se krši Zakon o hrvatskim braniteljima. Ne postoji bolji primjer bahatosti ove HDZ-HNS-Pupovac Vlade od uhljebljivanja Nelle Slavice na mjesto ravnateljice Nacionalnog parka Krka, samo par dana nakon što je Upravni sud poništio rješenje o njezinom izboru. Dr. Ljiljana Zmijanović kao hrvatski branitelj imala je prednost pri zapošljavanju, čak i ako bismo zanemarili njene neosporne stručne kvalifikacije. Ovih dana namjeravam iznijeti ovu skandaloznu odluku pred Saborski odbor za branitelje.“, ovim je povodom izjavio Miro Bulj, saborski zastupnik Mosta.

„Nadležni ministar poslao je poruku da nisu bitne stotine dana u borbenom sektoru ni stručne kvalifikacije doktorice znanosti i stručnjakinje s brojnim znanstvenim radovima važnim za kvalitetno obavljanje funkcije ravnateljice JUNP Krka. Ovoj Vladi bitno je da se njihova „zlatna koka“ – NP Krka ne da stručnjacima već podobnima i poslušnima. Upravo zbog ovakvih sramotnih političkih odluka mladi odlaze van.“, na ovu temu svoje je mišljenje izrekao saborski zastupnik Mosta Slaven Dobrović.

„Ovo ne radim zbog sebe nego zato što ne želim da se i dalje izigravaju vlastiti hrvatski zakoni i sudske odluke te trodioba vlasti, što čini ministar Ćorić. Samo želim da se poštuju jasni kriteriji i da se postupa po presudi Upravnog suda. Dakle, kako god to ministarstvo pokušalo objasniti, u prvom postupku su netransparentnim načinom bodovanja bez zakonskog uporišta stvorili bodovnu listu koja nije bila i nije mogla biti temelj za odluku o izboru ravnatelja, i to je upravo razlog zašto je poništena prvotna odluka ministra. Također, javno tvrdim da je velika većina programa koji je Nella Slavica iznijela prilikom kandidature, plagiran i prepisan.“ izjavila je dr. Ljiljana Zmijanović.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj