fbpx
Metković Most
6. veljače 2021.

Dr. Nikica Hajvaz, liječnik iz Metkovića kandidat Mosta za gradonačelnika Metkovića

Dr. Hajvaz: “Kandidirao sam se jer  građani Metkovića zaslužuju bolje, a ne da se zbog straha za egzistenciju boje progovoriti o nepravilnostima s kojiam se susreću”

 Metković, 6. veljače 2021. – Dr. Nikica Hajvaz, specijalist radiologije iz Metkovića, kandidat je Mosta za gradonačelnika Metkovića.

Na današnjoj konferenciji za medije dr. Hajvaz predstavio se javnosti, rekavši da živi i radi u Metkoviću, u Domu zdravlja kao voditelj Kabineta za radiologiju i uzv dijagnostiku. Školovao se u Metkoviću i bio je aktivan igrač NK Neretva, a kasnije i sportski liječnik HNS-a i ostalih klubova. Nakon Medicinskog fakulteta i specijalizacije, uključio se u Domovinski rat 1991. obnašajući dužnost načelnika saniteta 116. brigade HV-a, te ravnatelja Doma zdravlja i Ratne bolnice Metković.

Prihvatio sam Mostov prijedlog za gradonačelnika na izborima u Metkoviću, jer imam dovoljno iskustva i energije i htio bih, nakon dugogodišnjega liječničkog rada u službi svojih sugrađana, isto nastaviti i kao njihov gradonačelnik”, rekao je dr. Hajvaz.

Istaknuo je kako Metković već desetljećima nazaduje, gube se radna mjesta, mladi i sposobni ga napuštaju jer se u ovome gradu malo što može bez članske iskaznice.

“Nekada smo bili grad u koji se dolazilo u potrazi za poslom, a sada je obratno. Umjesto da smo grad malih i srednjih tvrtki i grad obrtnika, onih koji stvaraju nove vrijednosti, „iznad vode“ nas drži samo činjenica da je većina radnih mjesta u obrazovanju, policiji, zdravstvu, sudstvu, gradskim, županijskim i državnim službama te ostalima koji se financiraju iz raznih proračuna. Postali smo grad-prosjak, ovisnik o novcu koji dolazi izvana voljom politike, koja zauzvrat traži da pognemo glavu. Umjesto da sami stvaramo svoja radna mjesta, nude nam se „čarobni štapići“ i nastoji se što više naših sugrađana učiniti ovisnima o lokalnoj vlasti”, kaže dr. Hajvaz.

Naglasio je kako je to model kakav je Metković imao “16 zlatnih godina” prije nego što su ga prije 8 godina građani odlučili promijeniti, a sada opet trenutna vlast zaustavlja gotovo sve započete projekte koje je naslijedila od Mosta.

“Uvjeren sam da naši sugrađani vide da smo u slijepoj ulici, da im trenutna vlast maže oči rotorima i asfaltiranjima dok ključne projekte odugovlače i prisvajaju. Primjer je projekt aglomeracije, za koji se čekao motiv – predstojeći izbori. A, to je Mostov projekt, koji je ova vlast naslijedila i držala ga u ladici ne bi li ga kapitalizirala upravo uoči izbora, umjesto da je odmah nastavila s njime na korist građana. Nadalje, nakon što je na prošlim lokalnim izborima HDZ dobio podosta gradonačelnika i načelnika, napravili su ono što smo mi tražili puno prije, a to je da se država odrekne dijela prikupljenog poreza u korist općina i gradova. Tako su, ali i na drugi način, povećani njihovi proračuni te se stvorio privid uspješnosti lokalnih vlasti. Zbog takvih poteza sam se kandidirao jer Metković zaslužuje bolje. Malen smo grad koji su mnogi stručni ljudi napustili i zato nam je važan svatko stručan, bez obzira na političku obojenost, jedini uvjet da je častan i odgovoran, spreman biti u službi svojega grada, jer Metković ima puno neiskorištenih prilika, ali i puno nereda koji je sadašnja vlast stvorila, što populizmom, što nečinjenjem, a što pogodovanjem određenim lobijima u gradu, jer vlada strah od vlastita mišljenja. I svakodnevno se susrećem s našim sugrađanima koji se boje javno istupiti, progovoriti nepravilnostima u strahu za egzistenciju. Je li to normalno?! Nažalost, razumijem ih i baš zato sam se odlučio kandidirati jer baš to treba mijenjati i zato pozivam svoje sugrađane da me u tome podrže”, zaključio je dr. Hajvaz.

 


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj