fbpx
Božo Petrov
23. ožujka 2021.

Božo Petrov kandidat Mosta za župana Dubrovačko-neretvanske županije

Dubrovnik, 23. ožujka 2021. – Danas je predstavljena kandidatura predsjednika Mosta Bože Petrova za župana i Josipa Mikuša za njegova zamjenika u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Petrov je  istaknuo kako se županiju može uspješnije voditi, na način da bude na korist svim građanima, ljudima koji u njoj žive, kao i lokalnim samoupravama.

“Čini se kao da je vrijeme za neke stalo. Za one koji su proteklih 20, 30 godina vodili ovu županiju. Turizam se očito dogodio, a svi su postali ovisni samo o toj grani, ne vodeći računa ni o industrijskoj proizvodnji, ni o prerađivačkoj industriji. Bez turizma, kada dođe ovakva epidemija, mi smo doslovno na aparatima. Netko je o tome trebao voditi računa. A ja vam kažem, situacija se može promijeniti. I to tada kada se budu davala bespovratna sredstva obrtnicima, mikropoduzetnicima i ugroženim drugim skupinama, ljudima koji hrane cijeli taj sustav. Upravo njima treba prilagoditi administrativni okvir, poduprijeti poduzetnički okvir i stvari će krenuti na bolje. Samo oni trebaju biti na prvom mjestu, a ne oni koji vode sustav”, rekao je Petrov.

Josip Mikuš, izvanredni profesor na Sveučilištu u Dubrovniku, biolog i ekolog, rekao je zašto se odlučio na kandidaturu za zamjenika Bože Petrova.

“Prvi je razlog jer duboko vjerujem da služenje zajednici i svakom čovjeku ponaosob, kroz promicanje općih interesa, nisu nedostižni ideali, već potpuno ostvariv način ljudskog, stručnog i političkog djelovanja sada i ovdje. Drugi razlog je zato što znam da svaki čovjek budućim naraštajima želi ostaviti bolje i uređenije društvo, a za to očekuju i priželjkuju pojedince i skupine koje će ih predvoditi i s kojima će ostvariti ono najbolje što znaju. Treći razlog je što sam u dosadašnjem profesionalnom i volonterskom radu uvjerio da dobar timski rad daje dobre rezultate. Budući sam takav timski rad prepoznao u djelovanju Mosta, s kojim dijelima mnoga uvjerenja i ideale, želim kroz program ove platforme, kao nestranački pojedinac, dati svoj doprinos u ostvarenju konkretnih projekata koji će naše općine, gradove, pa i cijelu županiju učiniti boljim mjestom za život svih njezinih žitelja”, rekao je Mikuš.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj