fbpx

Vijesti:

24. ožujka 2021.

Vikend s Marinom Miletićem na Donjoj Vežici, Krimeji i Krnjevu

Vikend s Marinom Miletićem otvoren je u subotu, 20. ožujka, obilaskom Krimeje, Pećina, Donje Vežice i Vojaka, a s Miletićem bili su njegovi zamjenici Petra Mandić i Aleksandar – Saša Milaković, kao i dio izbornog tima.

Veliku ću pažnju posvetiti kvartovima i onim dnevnim problemima građana koje ću rješavati.” – ističe Miletić. 

Građani su i u ovim gradskim naseljima upozorili na kronični nedostatak parkirnih mjesta, osobito na područje oko željezničke stanice Sušak – Pećine. Mostova delegacija obišla je i japanski vrt ispred osnovne škole Vežica. Taj dašak dalekog istoka na Kvarneru pod nazivom “Pokret naprijed i mir” kojega su tri godine pripremali Rotary klubovi iz Rijeke i Japana, na čijem je svečanom otvaranju bio i japanski ambasador u društvu gradonačelnika Obersnela i tadašnjeg ministra Jovanovića, danas izgleda kao nedovršeni blatnjavi park u kojem nema vode, zelenila ni životinja.

 

rRzJy50Q

V0awyt A

 

Vežičani su ukazali i na katastrofalno stanje kvartovskih cestica i puteva oko zgrada, a iznijeli su i potrebu za natkrivenim prostorom za druženje mladih koji u njihovom nedostatku neovlašteno koriste takve prostore u krugu vrtića.

Miletić i suradnici obišli su i jedino nogometno igralište na Sušaku, stadion HNK Orijent 1919 koji također vapi za sanacijim i čiji komadi žbuke povremeno otpadaju na okolni pločnik uz opasnost da nekoga i ozlijede.

“Grad mora brinuti o svojim sportašima i o sportskim objektima u svome vlasništvu i stoga se ovakve stvari ne smiju događati” poručio je Miletić i dodao kako nakon svibnja naš grad očekuju korijenite promijene. Druženje se je nastavilo egzibicijskom malonogometnom utakmicom u kojoj su snage odmjerili članovi gradske organizacije sa simptizerima Mosta s Vojaka. Rezultat je bio u drugom planu, a sve je završilo ugodnim razgovorom i nezaobilaznim ćevapima i pivom nakon utakmice.

 

kEtmFRVA

 

Nedjelja, 21. ožujka protekla je u obilasku Krnjeva. Druženje s građanima započelo je uz kavu na krovu Kauflanda. Zajedno s onima koji najbolje poznaju Krnjevo, krenuli su prema skate parku gdje mnoga djeca i mladi provode svoje slobodno vrijeme. Sport je od velike važnosti za sve, no ljude zanima koliko je sport važan gradu? Koliko je grad spreman uložiti u izgradnju djece i mladih  kroz sport? Na tom planu,

Miletić navodi: “Skejteri su mi izložili veliko nezadovoljstvo kada je masu našeg novca potrošeno na neadekvatan način. Neodgovorno, nestručno i neozbiljno. Tako karakteristično za aktualnu gradsku vlast. Barem što se sporta tiče. Uredit ću taj park da bude najjači skejt park u Hrvatskoj. A momcima i curama dati priliku da sa stručnim savjetima sami kažu što i kako žele na Krnjevu.”

Sudeći prema onome što su oni koji se godinama bave skejtanjem, a ujedno borave na području Krnjeva iznijeli kao probleme, zaključeno je kako se skate park može i mora urediti i osuvremeniti.

“Dugo sam danas razgovarao sa skejterima, imat će u meni velikog saveznika – kao i svi sportaši, roditelji sportaša i rekreativci. Vratit ćemo sport tamo gdje mu je i mjesto – u fokus naše mladosti!”- ističe Miletić. 

 

DKu7BTTQ

 

U obilasku kvarta naišli smo i na parkove u kojima djeca više ne borave, a sve zbog neuređenosti i psećeg izmeta koji neodgovorni vlasnici ne skupljaju, a komunalni redari ne primjećuju. Tobogani, klupice, klackalice i druge dječje radosti više nisu ničije radosti, već ruglo i tuga za sve stanare.

Nekadašnji prolaz do autobusne stanice sada je obrasla staza zbog koje mnogi stariji stanari moraju obilaziti cijeli krug kako bi stigli na stanicu. Ispod nadvožnjaka već više od 20 godina ne rade svjetla iako su reflektori uredno postavljeni.

Iako je problema puno, zajedničkim snagama, poštenim i pametnim raspolaganjem proračuna svaki kvart može biti ljepši, povoljniji i uredniji za život svojih ljudi.

“Raduje me nadolazeće vrijeme. Kada ću pokazati što znači odgovorno ponašanje prema novcu građana. Riječani će vidjeti koliko toga se može napraviti za ljude kada ne moraš napumpavati radove, namirivati ove i one, vraćati dugove nekim elitističkim interesnim skupinama.”- zaključuje Miletić. 

 

20210321 KM1 8226 20210321 KM1 8533 r3gcAUQw

 


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj