fbpx

Vijesti:

31. ožujka 2021.

Vikend s Marinom Miletićem u Sušačkoj Dragi, na Svetom Kuzmu i Podmurvicama

Vikend s Marinom Miletićem započeo je 27. ožujka druženjem u Sušačkoj Dragi i na Svetom Kuzmu. Uz Marina, dan na terenu proveli su i njegovi zamjenici: Petra Mandić i Aleksandar Saša Milaković, kao i dio izbornog tima.

“Kroz moju kvartovsku politiku pomoći ćemo našim mjesnim odborima da svojim stanovnicima omoguće kvalitetnije sadržaje.” – ističe Miletić 

Obilazak Sušačke drage započeo je kod bivše vojarne koju su skejteri sami prenamijenili u skate park, a koju su Grad Rijeka i PGŽ pokušali pretvoriti u spalionicu smeća. Intervencijom zastupnika Mosta u Skupštini PGŽ-a i njihovoj pedantnosti u pregledavanju sve dostupne dokumentacije, od projekta se odustalo. I dok je grad pokušavao sagraditi spalionicu smeća, mještanima Sušačke drage nedostaje osnovna infrastruktura: redovite linije gradskog prijevoza, poštanski uredi, ljekarne, itd. Uz osnovnu infrastrukturu, Sušačkoj Dragi sjeverno od pruge nedostaju i hidranti koje vatrogasci koriste u čestim požarima.

“Nedopustivo je da vatrogasci brentačama moraju dopremati vodu do požarišta. Izgradnja hidranata doista ne bi trebala biti problem pa možda i ova objava motivira gradske službe da počnu brinuti o sigurnosti naših sugrađana.” – naglašava Miletić.

Sušačka je Draga, kao i Sveti Kuzam geografski rubni mjesni odbor, a nemar i djelovanja Grada dodatno otežavaju cijelu situaciju. Kako ovaj, tako i svi ostali mjesni odbori i kvartovi sa svojim ljudima zaslužuju da ih se sasluša i čuje, a potom osigura osnovna infrasktruktura za normalan život.

20210327 KM1 8763

 

Nedjelja, 28. ožujka protekla je u obilasku dijela – srca Podmurvica.

Ovaj veliki mjesni odbor dijeli zanemarenost i probleme većine riječkih mjesnih odbora i kvartova. Na Podmurvicama se nalaze smještajni kapaciteti za učenike i studente, dom za odgoj i srednja škola, stoga ovaj dio Rijeke vrvi mladošću. Nažalost, mladost kao ni mnogi drugi čimbenici nisu dovoljno poticajni Gradu za njihovo uređenje. Građani kao samo neke od problema navode: lošu prometnu infrastrukuru i učestale prometne nesreće koje ugrožavaju imovinu i živote građana, manjak javnog sadržaja, zgrade pred urušavanjem, derutne fasade i mnoge drugi.

20210328 KM1 9108

20210328 KM1 9099

U srcu Podmurnica problem su i kontenjeri smeća koji stoje na cesti, a koji otežavaju vidljivost i ugrožavaju sigurnost u prometu. Uz njih, mnoge građane brinu i stabla murvi kojima opadaju cvjetovi i nakupljajući se, čine nogostup klizavim i nesigurnim. Komunalni redari ovakve bi probleme trebali rješavati svakodnevno spriječavajući tako bilo čiju ugrozu zdravlja.

“Mijenjat ću paradigmu politike. Gradonačelnik nikada više neće biti nedostupan i nedostižan svojim sugrađanima. Moj ured – dnevni boravak Riječana. A onda ću stalno obilaziti kvartove, razgovarati s ljudima. Problemi građana će biti moji problemi dok ih ne riješim.”
“Vrijeme je i da svi naši sugrađani učine isto, uzmu stvar u svoje ruke i uključe se u bitku za Rijeku u svibnju ove godine!” – zaključuje Miletić. 

20210327 KM1 8726 20210327 KM1 8967 20210328 KM1 9144 20210328 KM1 9008 20210328 KM1 9079 20210328 KM1 9125

 

 


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj