fbpx

Vijesti:

3. ožujka 2022.

Grmoja: Bošnjačka elita treba shvatiti da izbornom reformom čuva BiH od ruskog faktora

Bošnjačka politička elita treba shvatiti da ako riješi Izborni zakon sa Hrvatima, onda ima stabilnu Federaciju koja se može nositi protiv Republike Srpska koja je u ovom trenutku ‘ruski faktor‘ u BiH, rekao je za Dnevnik.ba Nikola Grmoja, zastupnik MOST-a u Saboru Hrvatske.

“Ovu situaciju i agresiju Rusije na Ukrajinu  bi bošnjački političari trebali vidjeti kao šansu da stabiliziraju BiH i to kroz rješavanje odnosa sa Hrvatima i izmjene Izbornog zakona BiH i onda bi mogli i jedni i drugi nastupati i čuvati stabilnost BiH. Onda Hrvatima partner u vidu Milorada Dodika i službene Banja Luke neće trebati jer su ih upravo bošnjački političari natjerali da idu njemu u zagrljaj“, rekao je Grmoja za Dnevnik.ba.

Moramo, dodao je Grmoja, iskoristiti ovu situaciju za rješavanje hrvatskog pitanja jer i međunarodni akteri tvrde da je regija nestabilna zbog BiH i Crne Gore.

“Najbolji put za stabilizaciju BiH je reforma izbornog zakona, ako se zaustavi preglasavanje Hrvata, stabilizirat će se Federacija, a ona i cjelokupna BiH“, rekao je Grmoja.

Podsjetimo, Hrvatski narodni sabor BiH ranije je osudio rusku agresiju na Ukrajinu, što je potvrdio i predsjednik HNS-a BiH Dragan Čović.

Milorad Dodik danas je na sjednici Predsjedništva BiH tražio da BiH bude neutralna po pitanju ruske invazije na Ukrajinu, ali je preglasan glasovima dvojice bošnjačkih članova Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića i Željka Komšića.

Izvor: Dnevnik.ba


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj