fbpx

Vijesti:

6. ožujka 2022.

Grmoja: ‘Imamo referendum! Prebrojili su potpise, ukinut ćemo kompromitirani Stožer’

MOST je potpise, prikupljene za raspisivanje referenduma kojima se traži ukidanje covid potvrda i “stožerokracije”, tj. prebacivanje ovlasti s Nacionalnog stožera na Sabor, predao još 24. siječnja.

U petak je završeno prebrojavanje potpisa referendumske inicijative “Dosta je stožerokracije”. Tijekom prebrojavanja utvrđeno je samo šest posto nevažećih potpisa čime su ispunjeni uvjeti za raspisivanje referenduma za ukidanje kompromitiranog Stožera. Imamo referendum!, objavio je u nedjelju MOST-ov zastupnik Nikola Grmoja.

9cc5c1fd89b1266b076b

Ipak, požalio se na loše procedure vlasti, pa tako njihovi promatrači nisu dobili konačan zapisnik na uvid i potpis.

Podsjetimo, postupak provjere broja i vjerodostojnosti prikupljenih potpisa birača iz zahtjeva za raspisivanje referenduma građanskih inicijativa “Odlučujmo zajedno” i “Dosta je stožerokracije” počeo je u petak na Zagrebačkom velesajmu, izvijestilo je Ministarstvo pravosuđa i uprave.

MOST je potpise, prikupljene za raspisivanje referenduma kojima se traži ukidanje covid potvrda i “stožerokracije”, tj. prebacivanje ovlasti s Nacionalnog stožera na Sabor, predao 24. siječnja. Rekli su da imaju 410.533 potpisa za inicijativu Odlučujmo zajedno i 409.219 za inicijativu Dosta je!, što je više od potrebnih 368.867.

Krajem veljače su iz MOST-a javili kako je ta stranka pobijedila jer se ukidaju COVID potvrde za ulazak u državne institucije, osim bolnica.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj