fbpx

Vijesti:

DEKANIĆ
15. ožujka 2023.

Prvi smo tražili ostavku župana Dekanića i pokrenuli inicijativu u županijskoj skupštini

Vukovar, 15. ožujka 2023. – Mostova županijska vijećnica Vukovarsko-srijemske županije Kristina Bakula prva je javno, prije godinu dana, tražila od župana Damira Dekanića obrazloženje o prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao u alkoholiziranom stanju i uništio službeni auto.

Nakon toga je Bakula pokrenula javnu inicijativu o opozivu župana i pozvala sve vijećnike u županiji da daju svoj potpis. Vijećnici HDZ-a, Domovinskog pokreta, SDSS-a, Hrvatski suverenisti, Desno, NL Tomislava Panenića – skupa odbijaju točku dnevnog reda da župan da izvještaj o prometnoj nesreći i da se to raspravi.

Bakula je zatim iznijela i prijedlog Odluke o opozivu župana za koju nitko iz „oporbe“ nije dao potpise, čime su pokazali da nisu oporba, već HDZ-ova desna ruka.
Nakon odbijene inicijative, Bakula je vukovarsko-srijemskom županu Dekaniću poslala otvoreno pismo u kojemu je, između ostalog, poručila da je zbog svih okolnosti koje su se poslije nesreće pojavile u javnosti, županova ostavka moralna i politička obveza.

Kristina Bakula danas je iz Vukovara poručila:
„Prije godinu dana sam isticala da nitko ne može biti ispred zakona. Ukazivala sam da postoji osnovana sumnja za kazneno djelo, za što sam i pokrenula opoziv. MOST se ponovno iskazao kao jedina prava oporba HDZ-u u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Danas svjedočimo da pravda ipak pronalazi put“, zaključila je.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj