fbpx

Vijesti:

7. studenoga 2017.

Mladi su prioritet Mosta

SURADNJOM PROTIV APATIJE

Svjetski savez mladih – Hrvatska je u subotu 4.11. organizirao edukativnu radionicu “Suradnjom protiv apatije – Suprotiva” na kojoj je ispred Mosta nezavisnih lista sudjelovao Nedjeljko Marković koji je istaknuo Mostovu praktičnu predanost rješavanju problema mladih. “Za nas su mladi ravnopravni članovi društva, a njihovi problemi su stvarni, to nije samo jedna faza koja će proći. Most u svojim politikama demografije, socijalne politike, gospodarstva i drugim područjima govori o potrebama mladih i demografskoj obnovi Hrvatske”, istaknuo je Marković.
Nakon Splita, Osijeka i Rijeke, završetak ciklusa se održao u Zagrebu kako bi se mladi  educirali o aktivnoj participaciji u društvu u kojem žive. Sedamdesetak mladih se u zadnjoj radionici susrelo s donositeljima odluka te im predstavili probleme koji ih muče i koji im predstavljaju razlog radi kojeg razmišljaju o odlasku iz zemlje, npr. nedostatak centara za mlade, nedonošenje i neprovođenje Nacionalnog programa za mlade, politička i društvena apatija, problemi s pronalaskom posla što dovodi do produžavanje trajanja studija, teža odluka za sklapanje braka i rađanje djece, nemogućnost rješavanja stambenog pitanja, problemi s birokracijom kod želje da sami pokrenu vlastiti posao itd.
Na radionici su bili i Karlo Ressler ispred HDZ-a, Matej Mišić ispred SDP-a, Tihomir Milovac i Gordana Rusak kao nestranački kandidati, Svibor Jančić ispred ZA Grad i Tomislav Maceković ispred Milan Bandić 365 – Stranke rada i solidarnosti.
Suprotiva želi donijeti informacije o aktivnom građanstvu u sve krajeve Hrvatske, a koje mladima omogućuju kvalitetniji život u njihovoj lokalnoj sredini što bi u konačnici trebalo dovesti do smanjenja broja odlazaka mladih iz Hrvatske. Završna konferencija “Mi ostajemo u Hrvatskoj” održat će se od 20. do 24. 11. 2017. u Zagrebu.
Više o Svjetskom savezu mladih – Hrvatska na https://www.wya.net/get-involved/chapters-committees/wya-croatia.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj