fbpx

Vijesti:

23. studenoga 2017.

PETROV: STANJE U NOGOMETU OCRTAVA DRUŠTVO KOJE JE STVORILA VLADAVINA POLITIČARA

Most za čisti nogomet

 

APELIRAMO I NA SPORTSKU I POLITIČKU ELITU DA NE UNIŠTAVAJU NOGOMET I DRUGE SPORTOVE ZBOG NEČIJIH PARTIKULARNIH INTERESA

 

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov u Hrvatskom saboru tražio je stanku o temi izbora u Hrvatskom nogometnom savezu.

„Kako na suđenju gospodinu Mamiću stvari za njega ne stoje baš najbolje i kako bi onemogućili da se oporba okupljena oko Darija Šimića organizira, Šuker i Mamić te njihovi pokrovitelji iz HDZ-a brže bolje organiziraju izbornu skupštinu Hrvatskog nogometnog saveza. HDZ je trebao imati čak dva kandidata, kako im nogometna krava muzara ne bi pobjegla iz dvorišta“ istaknuo je Petrov u svom izlaganju te dodao da je drugi uz Šukera trebao biti njihov saborski zastupnik Marijan Kustić te konstatirao kako je očito da je Mamićev utjecaj u HDZ-u i dalje jak iako više ne organizira rođendane.

„Ako je, kažu pametni ljudi, nogomet ogledalo društva, onda naš nogomet sa stotinama teških afera i strašnim kriminalom, sjajno ocrtava društvo koje je stvorila vladavina dosadašnjih političara. Tvrde kako su se promijenili, kako je sve lege artis i kako predano rade na boljitku naše domovine i sprječavanju odlaska desetina tisuća ljudi u najboljim godinama. A onda baciš pogled na nogomet i sve ti postane kristalno jasno, čak i ako inače nije. Nogomet je ocrtavao i Agrokor i sve druge afere jer je nogomet, sviđalo nam se to ili ne, pod većim povećalom javnosti od gospodarstva“, dodao je Petrov.

Zaključio je kako će se Most nezavisnih lista i dalje zalagati da sport ostane sportašima i sportskim djelatnicima, osim naravno onima s teškim optužnicama za organizirani kriminal. „Tražimo i apeliramo i na sportsku i političku elitu da ne uništavaju nogomet i druge sportove zbog nečijih partikularnih interesa. Sjetite se da biste morali biti uzor djeci i mladima i da sport postoji zbog zdravog natjecanja, zdravog tijela i duha“ zaključio je Petrov svoje izlaganje.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj