fbpx

Vijesti:

14. siječnja 2018.

MOST U 2018. ULAZI S NOVIM INICIJATIVAMA I ZAKONSKIM PRIJEDLOZIMA

Križevci, 14. siječnja 2018. – Most nezavisnih lista u Križevcima je na dvodnevnom sastanku okupio svoj širi tim koji se sastoji od saborskih zastupnika, bivših saborskih zastupnika, članova Mostovih programskih savjeta, djelatnika i stručnih suradnika iz cijele Hrvatske.

Cilj je razrada strategije za aktivno političko djelovanje u 2018. godini. Dnevni red obuhvaća rekapitulaciju dosadašnjeg djelovanja Mosta i utvrđivanja smjera kojim će Most nastaviti profilirati svoje inicijative, ciljeve i zakonske prijedloge.

„Definirali smo strategiju Mosta za 2018., ali i ideju platforme na kojoj namjeravamo okupiti stručnjake iz različitih područja. Cilj nam je kreirati inicijative i privući kvalitetne pojedince. Kroz platformu namjeravamo predstaviti konkretna zakonska rješenja koja se bave različitim područjima, od pravosuđa, javne uprave i demografije, preko poduzetništva i poljoprivrede do energetike i Informatizacije. Most želi pomoći obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i olakšati im ostanak na svojoj zemlji, poduzetnicima koji vape za smanjenjem poreza i nameta, mladima koji žele smanjeni birokratski aparat i zapošljavanje na osnovu kompetencija, a ne rođačkih veza. Most će kao i dosad prednjačiti u inovativnim rješenjima u energetici, ali i inzistirati na informatizaciji i novim tehnologijama“, objasnio je čelnik Mosta Božo Petrov.

Krajnji cilj je ponuditi mladima perspektivu za ostanak u Hrvatskoj, jer je problem iseljavanja jedan od ključnih problema koje treba rješavati.

Most je oporbena opcija koja je uputila najviše zakonskih inicijativa u prošloj godini, od deset najaktivnijih zastupnika čak su četiri zastupnika Mostova, a dva saborska odbora koja vode Mostovi zastupnici bili su najaktivniji.

Jedna od glavnih tema sastanka je i organiziranje regionalnih programskih skupova koji će se u idućim tjednima održati diljem cijele Hrvatske, a na kojima će se članstvu i simpatizerima predstaviti daljnje programske smjernice, te inicijative u kojima će sudjelovati.

Most nezavisnih lista u protekloj godini uspješno je svladao brojne izazove, a u 2018. godinu kreće spreman, organiziran i s jasnom vizijom, a to je vizija doprinosa boljoj Hrvatskoj. Kroz niz manjih i većih inicijativa i mjera koje bi od Hrvatske učinile bolje mjesto za život, Most želi ispuniti svoju svrhu, ono zbog čega je nastao, zbog čega djeluje i zbog čega će nastaviti postojati, a to je neumorna i beskompromisna borba za opće dobro.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj