fbpx

Vijesti:

28. kolovoza 2019.

SVE SU NAM PRIVATIZIRALI, ALI VODU NEĆE!

Split, 28. kolovoza 2019. god – Uz potporu brojnih građana i aktivista, danas je u Splitu počelo prikupljanje potpisa podrške Mostovoj inicijativi „Vodu u Ustav“. Ispred crkve sv. Dominika s građanima je razgovarao predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov, te saborski zastupnik Miro Bulj.

„Želimo zaštiti čistu i pitku vodu, danas smo tu jer skupljamo potpise građana, koje ćemo predati u Hrvatski sabor. Smatramo da javna opskrba vodom treba biti javna komunalna djelatnost, neprofitabilna u službi građana“, naveo je Božo Petrov.

Naglasio je da je borba za zaštitu voda bitna ne samo za sadašnje generacije, nego za sve generacije koje dolaze, te je pozvao sve građane da se uključe i potpišu peticiju.

„Vidjeli smo kako je štetan projekt termoelektrane na Perući, a vidjeli smo i da je narod svjestan važnosti vode, koja je izvor života. Ova akcija pokazuje veliki interes i nadam se da će to proći i u Hrvatskom saboru. Prije svega, u našoj Dalmaciji je bitno da zaštitimo vode, a ne da gradimo štetne projekte kao što je centar za gospodarenje otpadom Lećevica. Ova aktivnost je interes Republike Hrvatske i budućih generacija, da nas ne bi djeca u petom koljenu proklela“ istaknuo je Miro Bulj.

Pozivamo građane da iskažu svoj interes, potraže obavijesti I porazgovaraju o važnosti ove inicijative. Potpisi će se na navedenoj lokaciji prikupljati do subote 31.kolovoza u vremenskom periodu od 8 do 12h, a ako niste u mogućnosti doći osobno, potpisati za zaštitu vode Ustavom možete na navedenom linku: https://www.peticija24.com/voduuustav

Božo Petrov i Miro Bulj pozvali su građane da potpisom ove peticije pokažu da su svjesni važnosti vode i da vlastima jasno kažu “ne damo vodu”. – Sve su nam privatizirali, ali vode neće!


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj