fbpx

Vijesti:

6. rujna 2019.

BULJ: ŽUPAN BOBAN MORA ODSTUPITI, A ŽUPANIJE TREBA UKINUTI JER SU KOČNICA RAZVOJA I POLIGON ZA UHLJEBLJIVANJE

Split, 6. rujna 2019. god – Saborski zastupnik Miro Bulj jutros je ispred zgrade Županije održao konferenciju za medije na temu snimke razgovora aktera izbora ravnatelja Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije koja dokazuje kako nisu poštovana pravila procedure izbora, koja je sinoć prikazana u emisiji Provjereno. Bulj je ranije u Saboru i u Županijskoj skupštini upozoravao na skandaloznu snimku, te o samom dogovoru i kadroviranju tražio očitovanje i župana Bobana.

“Splitsko-dalmatinska županija je kočnica razvoja cijele Dalmacije i ova snimka je samo potvrda svega toga. Sinoć su na snimci svi građani mogli vidjeti kako se župan Boban smješka i tvrdi kako se miješao u natječaj oko imenovanja grobara zdravstva, gosp. Petrica, a vidimo da je u sve upetljan i novi politički tajnik HDZ-a. Znamo svi, a i više puta sam upozoravao na katastrofalno stanje u Domovima zdravlja Splitsko-dalmatinske županije,, i umjesto da su se bavili rješavanjem problema, oni se bave kadroviranjem, kao i u svemu. Tvrdim već dugi niz godina da otkad su domovi zdravlja fuzirani u Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije kvaliteta usluge je sustavno uništavana i stanje je svakim danom sve lošije I lošije”, rekao je Miro Bulj.

Bulj ističe kako je prestrašno čuti kako Ivan Nakić govori da se niti porter u Domu zdravlja ne može zaposliti, kao niti u drugim institucijama bez blagoslova premijera.

“Još jednom smo dobili potvrdu da je najbitnija stranačka iskaznica, a ne sposobnost, nije ni čudo što se mladi više uopće ne prijavljuju na natječaje, naime sami su doživjeli tu nepravdu i apsurd, svjesni su da je sve namješteno i gube snagu i volju boriti se protiv ovakvog sustava, te odlaze iz zemlje”, naglašava Miro Bulj.

Navodi kako Most nije samo kritizirao sustav i probleme, te podsjeća kako su na tematskoj sjednici na temu stanja zdravstvenog sustava  u suradnji s doktorima detektirali probleme, te ponudili rješenja koja su usvojena, ali naglašava kako od provedbe nema ništa.

Također je spomenuo kako se provodi hajka protiv liječnika koji su imali hrabrosti istupiti i javno kritizirati nekvalitetu zdravstvene zaštite, neraspisivanje specijalizacija, ne povlačenje sredstava iz Eu fondova, te je istaknuo da im ovim putem daje punu podršku za hrabrost da ostanu i bore se protiv sustava koji je korumpiran na svim razinama.

Za kraj je naveo da je Zlatni rat zbog kojeg je odstupio Ževrnja samo kap u moru, te pozvao Blaženka Bobana da da ostavku.

Snimku možete pogledati na linku: https://bit.ly/2kyXIfF


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj