fbpx

Vijesti:

24. veljače 2021.

Kandidat za gradonačelnika Grada Rijeke Marin Miletić predstavio kandidate za zamjenike gradonačelnika

Kandidat za gradonačelnika Grada Rijeke Marin Miletić predstavio je kandidate za zamjenike gradonačelnika Petru Mandić i Aleksandra-Sašu Milakovića na konferenciji za medije održanoj 28. siječnja 2021. godine.

 

Moja prva zamjenica je Petra Mandić, pravnica po struci koja ima veliko iskustvo rada u institucijama, koja je aktualna  gradska i županijska vijećnica, a bila je i predstojnica ureda predsjednika Sabora u vrijeme dok je predsjednik Sabora bio Božo Petrov. Petra Mandić ima i iskustvo u vođenju velikih tvrtki i doista mi je čast i zadovoljstvo da je Petra tu uz mene kao moja prva zamjenica.

Druga osoba koja će mi biti zamjenik doktor je znanosti Aleksandar-Saša Milaković, mladi znanstvenik sveučilišta u Hamburgu. Saša je Riječanin koji je doktorirao na jednom od najboljih svjetskih instituta za brodogradnju i inženjerstvo morskih tehnologija u norveškom Trondheimu. Doktorirao je na polju primjene umjetne inteligencije u dizajnu brodova.

“Svi znamo koliko je brodogradnja važna nama na Kvarneru i stvarno sam zadovoljan činjenicom da ću svoje stručno znanje staviti u službu boljitka cijelog našeg Grada.” Saša je nekoliko godina radio u inozemstvu, u Norveškoj i Finskoj, a trenutno radi na univerzitetu u Hamburgu.

 

Naš Grad je uspavani grad koji vapi za poštenjem, energijom i slobodom struke i to je ono što donosimo Rijeci. Rijeka ima veliku perspektivu da se ponovno probudi i postane predivan grad, zaključio je Miletić.

 

Dva su segmenta na koja se Petra Mandić namjerava fokusirati, a to su implementacija najmodernijih sustava upravljanja ljudskim potencijalima i poslovnim procesima u Gradu Rijeci, njegovim komunalnim trgovačkim društvima kao i u svim ostalim institucijama kojima je grad osnivač. Vrijeme je da Gradska uprava, sva povezana graska komunalna i trgovačka društva i institucije napokon postanu istinski servis građanima.

Da bi to postali potrebno je implementirati tri glavna načela postupanja: načelo pomoći stranci, načelo učinkovitosti i načelo efikasnosti i ekonomičnosti. Drugi segment za kojeg se kao majka četvero djece želim založiti jest da Grad Rijeka doista postane grad istinski prijatelj djece. Da Rijeka postane poželjna za useljavanje obitelji s malom djecom i da se promijene negativni demografski pokazatelji.

Aleksandar-Saša Milaković rekao je kako je njegov fokus implementacija modernih tehnologija, kako u brodogradnji, tako i u drugim industrijama, te će se kao zamjenik gradonačelnika zalagati da se riječko gospodarstvo okrene u tom smjeru.

Polja kojima ću se baviti  vezana su za implementaciju modernih tehnologija te zeleno gospodarstvo i održivi razvoj. Milaković je istaknuo kako su svi problemi s kojima se susrećemo vezani uz činjenicu da smo u periodu tranzicije izgubili industriju, a novi gospodarski oblici nisu je na pravi način nadomjestili i zbog toga dolazi do gubitaka radnih mjesta i iseljavanja. Milaković ističe kako je rješenje da se Rijeka orijentira na gospodarstvo modernih tehnologija, prvenstveno informacijsko-komunikacijske tehnologije i da će učiniti sve da Rijeka zaista zauzme taj smjer.

“Svakome tko želi pokrenuti posao u Rijeci, želimo taj proces učiniti što bezbolnijim i motivirati ga za posao upravo u našem gradu.”


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj