fbpx

Vijesti:

17. ožujka 2021.

Vikend s Marinom Miletićem na Škurinjama i Srdočima

Vikend s Marinom Miletićem kao saborskim zastupnikom i kandidatom za gradonačelnika Rijeke proveden je u obilasku kvartova. Na red su došli Srdoči i Škurinje, a društvo Miletiću pravili su Petra Madić i Aleksandar – Saša Milaković kao kandidati za zamjenike gradonačelnika i dio izbornog tima.

Najprije su u subotu, 13. ožujka obišli Škurinje gdje su se upoznali s problemima koji muče naše sugrađane iz ovog riječkog kvarta. Alarmantno izgleda potporni zid ispod zgrade u ulici Milana Rustambega koji se je nagnuo na 30-tak stupnjeva. Iako je potom osiguran s potpornim drvenim gredama, građanima ne ulijeva povjerenje u sigurnost obližnjih zgrada. Stanari su Miletića i suradnike upoznali s pokušajima gradske uprave da trošak saniranja ovog klizišta prebaci na njih iako se ono nalazi na gradskom zemljištu.

 

1 potporni

 

Tužno je bilo slušati i iskustva stanovnika u neposrednoj blizini pompozno najavljivane i nikad napravljene industrijske zone Bodulovo. Ondje žive naši sugrađani koji u Rijeci, u 21. stoljeću, još uvijek nemaju asfaltirani put do svojih kuća. Makadam prolazi ispod trgovačkog centra Pevex i vodi kroz “Bodulovo” do nekoliko privatnih kuća i to pretežito starijih vlasnika koji očito nisu u rodbinskim ili poslovnim vezama s Gradonačelnikom i njegovim zamjenicima pa su prisiljeni sami rezati šikaru i održavati put do svojih domova. Građani su ukazali i na probleme neadekvatnih sportskih igrališta i rasvjete na Škurinjama.

 

2.Bodulovo

U nedjelju, 14. ožujka, nakon mise u župi Svetog križa, Miletić i suradnici obišli su Srdoče. Stanovnici su Miletiću i suradnicima pokazali neuređeni okoliš i zapušteno košarkaško igralište pokraj osnovne škole kao i još jednu neasfaltiranu cestu u Europskoj prijestolnici kulture. Ovog puta radilo se je o ulici Tonžino.

Druženje sa stanovnicima Srdoča nastavilo se na terasama obližnjih lokala gdje su domaćini još jednom aktualizirali pitanje kvartovskog centra, središta naselja kojeg ni sadašnji ni bivši gradski oci nisu predvidjeli.

20210314 KM1 7911 20210314 KM1 7809 5 4

 


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj