fbpx
rade škarica
26. travnja 2021.

Kandidat Mosta za zadarskog gradonačelnika je dr. Rade Škarica

Dr. Škarica je u razdoblju od 2005. do 2009. godine obnašao je dužnost zamjenika gradonačelnika Grada Zadra.  Na temelju iskustva, smatra kako će MOST sigurno racionalnije i bolje raspolagati proračunskim sredstvima i kako je potrebno sasvim novo rukovođenje gradom. To je rukovođenje gradom koji bi trebao postati još ljepši i ugodniji za stanovanje za sve kategorije stanovništva. Potrebno je prije svega provesti temeljitu analizu zapošljavanja u gradskim tvrtkama, jer je neodrživo da neke od njih imaju po 14 direktora i još toliko savjetnika te zamjenike savjetnika.

Nezadovoljan je dosadašnjom politikom prostornog planiranja, nedostatkom zelenih površina i prostora za djecu. Dr. Škarica smatra da ne možemo biti zadovoljni samo POS-ovom gradnjom u ovom obliku, tu trebaju biti uključeni subvencionirani stanovi. Nisu  sagrađeni  socijalni stanovi, grad nije otkupio stanove u vlastitom vlasništvu za najugroženije kategorije stanovništva, nedostaje oko 400 takvih stanova.

Kandidat MOST-a za zamjenika gradonačelnika je dugogodišnji obrtnik Mladen Malta i aktualni vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra. U svojoj kandidaturi naglasak stavlja na poduzetništvo i to u vidu konkretnih mjera iz MOST-ovog programa za lokalne izbore:
Smanjenje poreza na potrošnju koji je sada tri posto, što bi ugostiteljima, s obzirom na krizu, jako dobro došlo.
Oslobađanje jednog kvartala komunalne naknade za sve djelatnike.
Smanjenje gradskog prireza na dohodak

Cjelogodišnja poslovanja trebaju imati prednost nad sezonskim kroz manje cijene najmova prostora i javnih površina, a tako bi se dao doprinos i oživljavanju gradske jezgre.
Malta  naglašava važnost  pomoći za zadarsko gospodarstvo iz fonda za oporavak Vlade RH koju treba ravnomjerno raspodijeliti prema županijama i gradovima, te ciljano usmjeriti novce.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj