fbpx
Miro Bulj
5. svibnja 2021.

Miro Bulj: Sinjska djeca s nama neće ostajati na putu

Kandidat Mosta za gradonačelnika Sinja i saborski zastupnik Miro Bulj uputio je priopćenje za javnost u kojem se osvrnuo na ukidanje besplatnog prijevoza sinjskim studentima.

‘Poštovani,

studentima i njihovim roditeljima poručujem kako ne trebaju biti u strahu zbog trenutnog stanja i odgovorno tvrdim kako ćemo nakon izbora odmah ispraviti nepravdu koja im je nanesena.

Sigurno je već svima odavno poznato kako sam zajedno sa kolegama vijećnicima MOST-a, našim amandmanima, osigurao sredstva za besplatan prijevoz svih naših studenata. Sramotna je odluka da novac, koji je ionako osiguran u Proračunu za tu svrhu, nije usmjeren prema studentskim potrebama. Za studente sam se borio od prvog dana svog političkog djelovanja pa će tako i ostati, uz besplatan prijevoz, osigurali smo i studentske stipendije .

Podsjetit ću kako smo učenicima osigurali i besplatne udžbenike i radne bilježnice, a da je prijedlog bio dobar govori i činjenica da su isti model primijenile najprije županija pa zatim i država.

U novom mandatu koji očekujemo od naših sugrađana borit ćemo se svim sredstvima da naši učenici i studenti dobiju prava koja im pripadaju, a roditeljima poručujemo da ćemo kroz demografske mjere osigurati i svakom djetetu pravo na dječji vrtić.

Neki zaboravljaju kako bi sigurnost naše djece trebala biti na prvom mjestu, a ja i moj tim ćemo napraviti sve da im je osiguramo.

Odmah ćemo i bez odgode uvjetovati prijevoznicima da za studentski i učenički prijevoz osiguraju tehnički ispravne autobuse koji neće biti stariji od 10 godina kako se ne bi i dalje događale nesreće da tijekom vožnje izbijaju požari na autobusima. Zbog naših učenika i njihove sigurnosti izgradit ćemo pothodnik na rotoru, nogostupe i rasvjetu do škola jer djeca su naša budućnost i ne smijemo dozvoliti da njihov život u iti jednom trenutku bude ugrožen.

Sinjska djeca s nama neće ostajati na putu, a njihovi roditelji neće biti u brizi hoće li se i kako vratiti kući. To vam čvrsto obećavam.’

Miro Bulj, kandidat za gradonačelnika Grada Sinja


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj