fbpx

Vijesti:

17. studenoga 2021.

Most sljedeći tjedan kreće s prikupljanjem potpisa za referendum protiv covid potvrda

“Bit će to najmasovnija referendumska inicijativa”

Klub zastupnika Mosta na današnjoj je konferenciji za novinare najavio kako će sljedeći tjedan početi prikupljanje potpisa za referendum protiv uvođenja covid potvrda kao uvjeta za pristup radnom mjestu i državnim javnim institucijama, a u samo 24 sata javilo se 35 670 građana volontera koji će sudjelovati u prikupljanju potpisa.

Predsjednik Mosta i saborski zastupnik Božo Petrov je istaknuo kako nitko u Hrvatskoj nije zadovoljan radom Stožera zbog loših rezultata i zato to parapolitičko tijelo nema pravo donositi odluke na razini zakona, a pogotovo ne odluke poput covid potvrda koje selektivno ograničavaju prava građana. „Danas u Hrvatskoj ne postoji osoba, cijepljena, necijepljena, lijeva, desna, liberalna, konzervativna, koja je zadovoljna radom ovog stožera. Potvrđeno je i znanstvenim istraživanjima i u praksi, da covid potvrde ne ograničavaju širenje koronavirusa. I to je razlog zbog kojeg pokrećemo referendumsku inicijativu o ukidanju covid potvrda i ograničavanju neustavnog rada Nacionalnog stožera civilne zaštite“, rekao je Petrov.

Saborski zastupnik Marin Miletić istaknuo je da se u samo 24 sata javilo čak 35.670 građana koji žele sudjelovati u procesu prikupljanja potpisa.„To je jasna poruka Andreju Plenkoviću i njegovim politika. To je jasna poruka Stožeru. Pozivam svakog građanina da se prijavi i izađe van izvan udobnosti vlastitog doma, sada je čas kada se borimo za slobodu svakog čovjeka! Ova referendumska inicijativa najsnažniji je, najmnogoljudniji i najveći proces koji se događa u borbi za slobodu poslije Domovinskog rata“, rekao je Miletić.

Saborski zastupnik Nikola Grmoja rekao je da će tijekom vikenda Most objaviti točan dan kada će sljedeći tjedan početi prikupljati potpise za svoju referendumsku inicijativu: „Nećemo se opustiti i pozivamo sve ljude koji smatraju da se Stožer ponaša na način koji nije zakonit, dijeli ljude i oduzima im osnovna ljudska prava i slobode, da nam se pridruže”, poručio je Grmoja.

Saborski zastupnik Nino Raspudić istaknuo je kako je znanstveno dokazano da zarazu šire i cijepljeni i necijepljeni te da je u ovoj fazi vrhunca vala potrebno testirati sve, ako je svrha sprječavanje širenja zaraze: “Postavljam pitanje je li toj odluci svrha sprječavanje širenja zaraze ili je neka vrsta posredne prisile na cijepljenje i koji je to interes”, rekao je Raspudić.

Saborska zastupnica Marija Selak Raspudić rekla je kako su i politička ljevica i desnica kritizirali rad Stožera te gotovo da prevladava mišljenje u javnosti, koje dijele i mnogi ustavno-pravni stručnjaci, da se odluke koje ograničavaju slobodu i radna prava građana ne mogu donositi mimo zakona te bi se trebale donositi u Saboru.“Kada se ovakve odluke donose, mi želimo da o njima odlučuje narod jer naše demokratsko ustrojstvo upravo proizlazi iz naroda. Stoga narodu treba vratiti vlast u ovoj situaciji, ali i vratiti vlast Saboru kao najvažnijem zakonodavnom tijelu u kojem sjede njegovi legitimni predstavnici”, poručila je.

 


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj