fbpx

Vijesti:

15. prosinca 2021.

Skupili smo 300 000 potpisa za raspisivanje referenduma, zadnjih 48 sati svi saborski zastupnici na štandovima s građanima

Saborski zastupnici Mosta Marija Selak Raspudić i Nikola Grmoja nakon zasjedanja Hrvatskog sabora, održali su konferenciju za novinare, osvrnuvši se na danas izglasan Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, te na prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma kojim se žele ukinuti covid potvrde i spriječiti stožerokracija.

Selak Raspudić je istaknula kako se ovim Zakonom ozakonjuje protupravno nasilje, jer je prethodno donesena odluka bez pravnog temelja koja se provodila na razini zakona na cijelom teritoriju RH, a to je odluka o covid potvrdama.

„Mi smo izričito od početka bili protiv ovih zakonskih izmjena i to je neposredan povod za referendum kojim tražimo mišljenje hrvatskih građana o ovakvoj odluci koja se sada ozakonjuje. Most se kroz institucije, legitimnim putem, referendumom, odlučio boriti protiv diktature stožera, nestručnog tijela koje donosi protupravne odluke. Sve što smo učinili jest organizirali potpisivanje za referendum. Oporba se sadržajno složila s našim referendumskim pitanjima, da odlučivanje treba vratiti u sabor dvotrećinskom većinom i da stožer ne može donositi ovakve nelegalne odluke, ali politička kalkulacija, a ne dobrobit građana, u konačnici je kod njih presudila. No, jedini način za suprotstavljanje ovoj krizi jest referendum, a ako taj način izgubimo, više se nemamo što žaliti na Plenkovićevo nestručno i politički oportuno samoupravljanje“, rekla je Selak Raspudić.

Grmoja je istaknuo kako Most još nema sve podatke s terena, ali prema onome što je do sada došlo, prikupljeno je oko 300 000 potpisa građana.

„Zastupnici DP-a također skupljaju potpise, a točne brojke nećemo ni u nedjelju znati, nego iza toga, kada se sve sabere, ali ono što je činjenica jest da smo jako blizu uspjeha. Volonteri su umorni, odradili su veliki posao u teškim uvjetima, pozivam sve one koji žele da nam se stave na raspolaganje, pozivam ljude koji sada shvaćaju što vladajući rade, da potpišu jer je ovo jedina šansa da ih zaustavimo, budući nas čekaju još represivnije mjere i već se uvode covid potvrde za djecu. Sve maske su pale, danas je Hrebakova izjava da je Zekanović zabio glogov kolac u srce našeg referenduma puno toga je rekla. Nema zavaravanja, nije on istupio da bi pozvao na cijepljenje, namjere su posve druge, danas su raskrinkani. Kroz to treba gledati i druge istupe danas u Hrvatskom saboru. Zašto se toliko boje naroda! Dvije godine ljude nitko ništa nije pitao, mi smo se odvažili pitati vas i dajemo sve od sebe da nam narod kaže što misli. Svi naši saborski zastupnici, cijeli petak i subotu će do ponoći biti na štandovima po Hrvatskoj, a ja ću biti na splitskoj rivi i čekat ću sve koji žele potpisati protiv Plenkovića, protiv njegovog kompromitirajućeg stožera i stožerokracije“, rekao je Grmoja.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj