fbpx

Vijesti:

17. prosinca 2021.

Mostovci pozvali razočarane glasače Možemo! i Centra da potpišu za referendum!

Most: “Pozivamo sve opravdano razočarane glasače Možemo i Centra da potpišu za referendum, jer se samo tako možemo izboriti za način odlučivanja o ljudskim pravima i slobodama”

Možemo je u Hrvatskom saboru započeo hajku na Most iznošenjem laži na račun Mosta kako se Most protivi cijepljenju, a nastavili su i danas, sve s ciljem da bi uspaničeno pokušali prikriti svoju inertnost, nedostatak političke zrelosti i građanske odgovornosti u ovoj teškoj situaciji u kojoj nemaju hrabrosti podržati narodni referendum, premda se sadržajno zalažu za iste stvari.

U više razgovora s kolegama iz oporbe koji sada demantiraju da su se slagali s našim prvim referendumskim pitanjem rečeno nam je da nemaju ništa protiv našeg prvog pitanja, a na temelju njihovih javnih govora i istupa vidljivo je da i sami zagovaraju da se o ograničenju ljudskih prava i sloboda odlučuje u Saboru 2/3 većinom, štoviše pozvali su i Ustavni sud da preispita odluku o covid potvrdama.

No za razliku od Možemo koji licemjerno piše ljubavna pisma HDZ-ovom Ustavnom sudu ili Centra koji upućuje zaljučke u Saboru, klub Mosta izašao je među hrvatske građane i jedinim mogućim institucionalnim putem koji može donijeti stvarnu promjenu, referendumom, kojim se pokušavamo izboriti da se promijeni način odlučivanja u ovoj pandemiji.

I Možemo i Centar glume da nešto rade iako su i sami svjesni, s obzirom na prijašnje odluke Ustavnog suda, kao i stav vladajuće većine koja neće podržati oporbene zaljučke, da im to neće proći, pa im stvarno suprostavljanje stožerokraciji očito i nije cilj.

Želimo iskazati žaljenje što su kolege iz Možemo i Centra takvi politički oportunisti i kalkulantske kukavice kojima je više stalo do vlastitog imidža, nego do sadržaja referenduma koji je na korist svih hrvatskih građana bez obzira na to tko ga je organizirao. Ova epizoda samo potvrđuje da je predsjednik Milanović bio u pravu kad je rekao da je ljevica bijedno pala na ovom testu borbe za ljudska prava i slobode.

Pozivamo sve opravdano razočarane glasače Možemo i Centra, koji nam se učestalo javljaju posljednih dana, da dođu na naše štandove i potpišu za referendum protiv covid potvrda i za ukidanje stožerokracije.

Jedino se zajedno možemo i trebamo izboriti za način odlučivanja o ljudskim pravima i slobodama!”, ističu saborski zastupnici Mosta.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj