fbpx

Vijesti:

13. prosinca 2021.

Raspudić pred Remetincem poručuje Plenkoviću „Moji suradnici i prijatelji ne leže u zatvoru“

Saborski zastupnik Nino Raspudić danas je točno u podne došao na konferenciju za novinare ispred zatvora Remetinec, a pozvani premijer Andrej Plenković na sučeljavanju se nije se pojavio.

„Prekjučer me premijer Plenković u nekontroliranom ispadu pozvao da unutar sat vremena dođem na odjel za covid i vidim kako izgleda taj odjel, što je potpuno neprimjereno jer tim odjelima ni najbliža obitelj nema pristup. Džentlmenski sam uzvratio pozvavši ga cijeli dan ranije da se sučelimo na terenu koji je njemu i njegovima gotovo domaći. To je ovaj zatvor, u kojem će ih uskoro biti više nego na Trgu žrtava fašizma. Maloprije su me obavijestili da Plenković neće doći na sučeljavanje jer je u BiH. A prvi puta u svojoj povijesti priznali su da je pogriješio jer su napisali da nisam Plenkovićev kalibar za sučeljavanje, a on me prekjučer zvao da se sučelimo. Moje prijatelje i suradnike ne naganja europski javni tužitelj i oni ne leže u zavoru. Tu nisam njegov kalibar, niti ću ikada biti. Znakovito je da je otišao preko granice čim se spomenuo Remetinec, možda se neće ni vratiti. Ne isključujem da možda trajno ostane s druge strane granice. A budući sam za Božić u Mostaru, možemo sučeljavanje organizirati i tamo“, rekao je Raspudić.

Raspudić je naglasio kako o koroni raspravljaju ispred zatvora, jer se donose odluke koje ograničavaju slobode ljudi bez da se pita Hrvatski sabor.

„Skrećem pozornost i na odluku Vlade da se mimo Zakona o javnoj nabavi nabavlja oprema koja nosi oznaku tajno, a uvjeren sam da će korona priča dobiti svoj pravosudni nastavak i da će biti nekih novih stanara u ovoj zgradi iza nas“.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj