fbpx

Vijesti:

11. siječnja 2023.

Most: Paušalcima treba povisiti prag za ulazak u sustav PDV-a na 60.000 eura

SABORSKI zastupnici Mosta Nikola Grmoja i Zvonimir Troskot najavili su da će predložiti da se paušalcima prag za ulazak u sustav PDV-a zbog inflacije i uvođenja eura povisi sa sadašnjih 39.000 eura na 60.000 eura, čime bi se obrtnicima omogućilo lakše suočavanje s gospodarskom situacijom.

Na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru Troskot je rekao da su otvoreni za raspravu u vezi s visinom tog praga, ali smatra kako je, kada se u obzir uzmu stvarni troškovi života na mjesečnoj razini i u posljednjih godinu dana, taj iznos razuman prag za obrtnike paušalce kako bi im se olakšali troškovi.

“Ovo je samo prvi korak”

“Smatramo da je 60.000 eura razborit prag za ulazak u sustav PDV-a”, poručio je Troskot ističući i da će dalje pomagati obrtnicima paušalcima i malim poduzetnicima, a ovo je, rekao je, samo prvi korak.

Grmoja je upozorio da im se već mjesecima obraćaju obrtnici paušalci jer su im porasle cijene materijala potrebnog za obavljanje posla, a prag za ulazak u sustav PDV-a im je ostao isti, oko 39.000 eura.

Smatra da im je zbog rasta cijena potrebno povisiti prag za ulazak u sustav PDV-a.

“Most će i dalje u fokusu svojih gospodarskih politika imati male obrtnike i poduzetnike jer su oni kičma hrvatskoga gospodarstva”, poručio je Grmoja.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj