fbpx

Vijesti:

14. rujna 2023.

Nino Raspudić traži opoziv ministra: Kako uvjeriti slavonskog seljaka da njegove svinje nisu ubijene radi zarade Grlića Radmana

Raspudić je gostovao u N1 Newsroomu, gdje je komentirao političke aktualnosti.

Saborski zastupnik Mosta, Nino Raspudić, analizirao je aktualna politička zbivanja tijekom svog gostovanja u emisiji N1 Newsroom. U nastavku donosimo ključne teme koje je dotaknuo:

Parlamentarni izbori:

Nino Raspudić izražava optimizam u vezi nadolazećih parlamentarnih izbora, očekujući visoku izlaznost. Osvrće se na stavove građana, ukazujući na one koji vjeruju da ih premijer Plenković osigurava od gladi i hladnoće, dok istodobno kritizira one koji ostaju kod kuće smatrajući da su svi političari isti. Naglašava da će izlaznost biti značajno veća nego na prethodnim izborima.

Premijer Andrej Plenković:

Raspudić komentira izjavu premijera Plenkovića o pobjedi HDZ-a na budućim izborima i sugestiju da bi se neki političari, uključujući mostovce, nakon toga mogli povući iz politike. Raspudić ističe da politika nije bio njegov primarni poziv te se angažirao nakon prepoznavanja potrebe za promjenom. Kritizira Plenkovića zbog njegovih prethodnih političkih neuspjeha.

O političkoj karijeri Andreja Plenkovića:

Nino Raspudić analizira politički put Andreja Plenkovića, podsjećajući na njegove prethodne izlete u politiku koji su završili katastrofalno. Navodi njegovu kampanju za Matea Granića 2000. godine, kao i kandidaturu za zamjenika predsjednika HDZ-a uz Jadranku Kosor. Raspudić ističe da je Plenkovićeva politička karijera u velikoj mjeri ovisila o unutarnjim stranačkim dinamikama HDZ-a.

Gordan Grlić Radman:

Govoreći o ministru vanjskih poslova, Gordanu Grliću Radmanu, Nino Raspudić ističe kontroverze oko njegovih financijskih prihoda i potrebu za transparentnošću. Upozorava na ozbiljnost situacije i moguće posljedice za ministra. Poziva na odgovornost i sugerira da bi ovo moglo biti dovoljno za pokretanje opoziva ministra.

U svojem zaključku, Nino Raspudić naglašava ozbiljnost situacije i potrebu za transparentnošću i odgovornošću u političkom sustavu Hrvatske.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj