fbpx

Vijesti:

Zvonimir Troskot
13. veljače 2021.

Zvonimir Troskot: Borit ćemo se za SRC Sesvete

Zagreb, 13. veljače 2021. – Zvonimir Troskot danas je nakon Trešnjevačkog placa posjetio i Sesvete te je Sesvećanima iznio Mostovu viziju Sportsko rekreacijskog centra Sesvete.

„SRC Sesvete je neiskorišten potencijal u širem središtu Sesveta, kojem gravitira najmanje 20 000 ljudi. Ima svoju lijepu povijest, no vrlo neizvjesnu budućnost . SRC Sesvete je očiti primjer potpune nebrige Grada Zagreba za Sesvete. Sportsko rekreacijski centar Sesvete, Most Zagreb vidi kao zelenu oazu sporta i rekreacije za Sesvećane. Ovaj devastirani teren želimo pretvoriti u moderan sportsko rekreacijski centar. Borit ćemo se za to. Nećemo dopustiti privatizaciju javnih dobara“, rekao je Troskot.

Uz njega su o programu ‘Zeleno srce Sesveta’ govorili i saborski zastupnik II. izborne jedinice Nino Raspudić, predstavnik ‘Zelenih i Plavih Sesveta’ Marijo Spajić, Mostova koordinatorica za GČ Sesvete Ivana Vladimira Petric i Mostov vijećnik MO Gajišće Ivan Bolkovac.

“Previše smo slušali obećanja od 2015. kad se počelo pričati o novom sportskom centru i nakon što je 2017. srušen stari SRC Sesvete. Zadnje obećanje bilo je da će do proljeća 2021. biti napravljen novi centar. Za mjesec dana dolazi to proljeće, a i dalje imamo samo veliku zelenu ledinu”, rekao je to Mostov vijećnik MO Gajišće Ivan Bolkovac.

Prijedlog uređenja ovog prostora dala je udruga ‘Zelene i plave Sesvete’ koja zajedno s Mostom traži da se na ovom prostoru svim građanima omogući besplatni sadržaj za rekreaciju Sesvećana. „Našim prijedlogom željeli smo predočiti da je ovo prostor od 26 tisuća kvadrata u gradskom vlasništvu. U prijedlog uređenja uključili smo nekoliko polivalentnih igrališta za kolektivne sportove, objekt s različitim funkcijama, veliko dječje igralište, boćalište, stolove za stolni tenis itd. Sve to bi se nalazilo unutar jedne velike atletske staze koja bi zadovoljila čak i međunarodne kriterije. Svi naši prijedlozi odavno su poslani u Grad Zagreb, ali bez odgovora“, rekao je predstavnik ‘Zelenih i Plavih Sesveta’ Marijo Spajić i dodao „Želimo da ovaj centar bude dostupan svima. Svima moramo omogućiti besplatnu igru, jer smo u Sesvetama svjedoci uzurpiranja javnih površina za privatne interese.“

Most Zagreb upravo je na današnji dan pokrenuo i potpisivanje peticije kojom daje podršku prijedlogu ‘Zelenih i plavih Sesveta’. „Pokrenuli smo peticiju kojom iskazujemo podršku udruzi “Zelene i Plave Sesvete” u njihovom prijedlogu uređenja javnih i besplatnih sportsko-rekreacijskih sadržaja na ovom mjestu – u zelenom SRCU Sesveta. Želimo sačuvati prirodu i prostor sporta i rekreacije za sve sesvetske generacije. Ovdje je doista riječ o otetim javnim igralištima. Ako se tome ne usprotivimo i ne spriječimo devastiranje prirode i javnog dobra svi ćemo biti na gubitku. Ovo zeleno srce Sesveta je idealan prostor za izgradnju sportskih sadržaja kojih u našoj gradskoj četvrti kronično nedostaje. Spomenuti prijedlog udruge ZIPS nije nov i svima je prihvatljiv, ali lokalna vlast i dalje nastavlja svojim preko 20 godina uhodanim načinom rada i bavi se ‘važnijim’ stvarima”, objasnila je Mostova koordinatorica za GČ Sesvete Ivana Vladimira Petric.

Ova velika praznina na kojoj sada stojimo, simbol je i moralne i političke praznine onih koji su davali silna obećanja, a nisu realizirali ništa. Ne možete varati cijelo vrijeme. Građani Sesveta su svjesni da nije urađeno ništa. Prazna Bandićeva obećanja došla su na naplatu. To se pokazalo već na prethodnim parlamentarnim izborima. Lista Mosta koju sam predvodio, dobila je tri  i pol puta više glasova u istočnom dijelu Zagreba nego lista stranke g. Bandića, na kojoj glavni pročelnici u gradu i obnašatelji vlasti u Sesvetama pojedinačno nisu dobili ni 150 glasova. To je jedna trećina manjih hercegovačkih svatova”, rekao je saborski zastupnik II. izborne jedinice Nino Raspudić te dodao da Sesvete imaju najveći potencijal i bogatstvo a to su djeca o kojoj treba skrbiti i kojoj treba ponuditi i određene sadržaje. „Ovdje je uistinu velika koncentracija djece i mladih. 2019. rodilo se više djece u Sesvetama nego u Rijeci i Osijeku koji su 3. i 4. gradovi u RH po broju stanovnika. I Osijek i Rijeka imaju preko 20 dječjih gradskih vrtića, a Sesvete samo 4 matična objekta. Gradska vlast bi trebala pratiti demografski bum u Sesvetama“, zaključio je Raspudić.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj