fbpx

Vijesti:

Bulj
27. veljače 2021.

Bulj: “Mesić nije došao na sud jer se boji suočiti samnom”

Zagreb, 26. veljače 2021. –  Tužitelj Stipe Mesić danas nije došao na pripremno ročište na zagrebački Općinski sud povodom svoje tužbe protiv saborskog zastupnika Mira Bulja. Mesić u tužbi tvrdi mu je Bulj prouzročio duševne boli kada je rekao da je “Mesić krivokletnik i elementarna nepogoda hrvatskog naroda.”

Pripremno ročište je odgođeno jer zbog problema u elektronskoj komunikaciji nije zaprimljen odgovor na tužbu, upućen još u lipnju prošle godine. Miro Bulj je na ročištu prioložio podnesak u kojem je predložio saslušanje svjedoka koji imaju neposredna saznanja o predmetu spora, jer su svi redom nekadašnji bliski suradnici Stipe Mesića.

Bulj je ispred Općinskog suda, nakon ročišta, izjavio:

Stipe Mesić se nije pojavio na sudu jer se boji suočiti samnom, boji se istine. A ja ću dokazati da sam rekao istinu, a to je da je Mesić krivokletnik i elementarna nepogoda za hrvatski narod. Mesić se nije mogao pomiriti s činjenicom da sam mu oduzeo ured u kojem je stolovao godinama. Za svjedoke sam predložio Vladimira Šeksa, jer je kao predsjednik sabora surađivao s Mesićem koji je tada bio predsjednik državi, zatim Josipa Manolića, bliskog Mesićevog suradnika, Tomislava Karamarka, Mesićevog savjetnika za nacionalnu sigurnost, Marijanu Petir, glasnogovornicu Mesićeve predsjedničke kampanje 2005., Davora Božinovića, nekadašnjeg predstojnika Mesićevog ureda i povjesničara Josipa  Jurčevića. Osim toga, tražit ću da se preslušaju na sudu i tonski i video zapisi iz kojih je vidljivo da govorim istinu i da je Mesić zaista elementarna nepogoda, jer je dijelio hrvatski narod u najtežim vremenima velikosrpske agresije, a danas je promijenio ploču”, rekao je Bulj.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj