fbpx
beki i grmoja
14. svibnja 2021.

Dr. Ivan Bekavac, novo lice Velike Gorice „Velika Gorica bit će grad po mjeri njezinih stanovnika“ 

Velika Gorica, 14. svibnja 2021. – Kandidat Mosta za gradonačelnika Velike Gorice dr. Ivan Bekavac danas se u svom završnom obraćanju prije lokalnih izbora osvrnuo na sve važne teme kojima se kroz kampanju bavio, sve konstruktivne prijedloge koje je dao kao novo lice Gorice i kandidat koji želi i može Veliku Goricu učiniti gradom po mjeri njezinih stanovnika.

U skladu s tim danas je istaknuo još jednu važnu temu, poticanu stanogradnju, koje u Gorici nema, te je dao konkretna rješenja. Uz njega je govorila i kandidatkinja za zamjenicu Barbara Županić, koordinator Damir Slojšek, a podršku im je pružio saborski zastupnikNikola Grmoja.

Grmoja je poručio kako se ono što se događa na lokalnim izborima, itekako odražava na nacionalnu razinu, zato je potrebno izabrati stručne ljude, nova lica koja žele promjenu i nisu nastavljači starog, klijentelističkog modela.

„Političare je potrebno što češće mijenjati, zato izaberite promjenu jer će to donijeti dobro Veliko Gorici. Dr. Bekavac je odličan liječnik, navikao na predan rad, stanovnik je Velike Gorice cijeli život, ima znanja i stručnosti voditi ovaj grad, za to dvojbe nema“, rekao je Grmoja.

Dr. Bekavac podsjetio je na svoje zalaganje za sve velikogoričke probleme, od gradskog prometa, zdravstvene zaštite, vrtića, škola, sporta, za što je ponudio konkretna rješenja. Istaknuo je i problem poticane stanogradnje koja u Velikoj Gorici ne postoji.

„Već nekoliko godina postoji povećani interes za kupnju i najam stanova na području Velike Gorice, a Gradska uprava ne prepoznaje taj potencijal razvoja. Promijenit ću ovakvu štetnu praksu, tražit ću odgovornost nadležnih tijela gradske uprave i otvoriti vrata poticanoj stanogradnji, te tako pripremiti naš grad i Turopolje na nove uvjete stanovanja, života i rada pristupačnije sugrađanima koji danas nemaju priliku živjeti u primjernim uvjetima“, ističe dr. Bekavac.

Istaknuo je usporedbu ponude stanova i kuća u Zagrebu i u Velikoj Gorici koja pokazuje da na jedan stan oglašen na prodaju u Zagrebu, dolazi oko 85 stanovnika, u Velikoj Gorici čak oko 600 stanovnika.

„Kada zbrojimo sve ponuđene stambene nekretnine u Zagrebu i Gorici, statistika kaže da u Zagrebu na isti broj stanovnika ima tri puta više stambenih nekretnina koje se nude na prodaju. Situacija s ponudom stanova za najam je još nepovoljnija, jer u Zagrebu je stan oglašen za najam na svakih 145 stanovnika, u  Velikoj Gorici jedan stan ponuđen na najam je na 1450 stanovnika. Rješenje je konačno iskoristiti potencijal poticane stanogradnje po uzoru na brojne druge gradove u Hrvatskoj. Građevinske parcele u takvim projektima brzo se rasprodaju, što je jasan pokazatelj da je potražnja velika. Velika Gorica nije sudjelovala u ovim projektima uz obrazloženje kako Grad ne raspolaže građevinskim zemljištem ili nema financijskih mogućnosti izgraditi prilaznu prometnicu i komunalnu infrastrukturu do budućih zgrada, pa su propadale prilike za poticanu stanogradnju, a istodobno cvatu privatne investicije“, rekao je Bekavac.

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Barbara Županić naglasila je veliki potencijal Velike Gorice kao grada u kojem je važan sport, u kojem živi puno mladih ljudi i obitelji, a upravo tome ona će dati pravu priliku.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj