fbpx

Vijesti:

21. prosinca 2021.

Selak Raspudić: Aleksandar Vučić može učiti od Plenkovića, on je za njega mala maca

Marija Selak Raspudić u utorak je izjavila kako je prebrojavanje potpisa za referendum dug i zahtjevan proces. Zato ni jedna inicijativa ranije nije izašla s konačnim brojem. Trebalo im je otprilike mjesec dana da bi to mogli reći hrvatskim građanima. Mi smo sada u fazi prikupljanja lista i prebrojavanja potpisa’, poručila je Selak Raspudić

Naglasila je kako je ‘rub’ 368 tisuća. ‘To što je nama postalo normalno da nam treba puno više od onoga što je propisano zakonom, zato što već svi pretpostavljaju da će se odbaciti velik dio potpisa zato što je uobičajena praksa da se referendum od strane Vlade pokušava srušiti na bilo koji način, to je jedna druga priča’, kazala je Selak Raspudić u razgovoru za RTL Danas.

Kaže kako ne traže alibi u krađi.

Objašnjava kako će oni sami pregledati potpise i izbaciti sve one potpise koji budu izgledali nevaljano i dati će sve od sebe da daju što točniji broj.

‘Dalje je naravno na institucijama, a imamo opravdanog razloga sumnjati u njihovo djelovanje s obzirom na sve najave i nervozu koja se diže od premijera kada govorimo o temeljima demokracije’, poručila je Selak Raspudić.

Istaknula je kako bi se zreli političar (misleći na premijera) postavio drugačije: ‘On bi rekao, čuo sam volju hrvatskih građana, oni žele sa mnom odlučivati o nekim stvarima, načinu upravljanja koji se tiču ograničavanja prava i sloboda u ovoj pandemiji. Ja ću raspisati savjetodavni referendum jer vjerujem da dobro upravljam procesima i želim čuti mišljenje svojih građana, živimo u demokraciji. A dijete u vrtiću ili diktator tipa Aleksandra Vučića, ponaša se tako da kaže, to su zli i pokvareni ljudi. Neće oni meni…’

‘Premijer Plenković izjavom da bez obzira na referendum neće promijeniti način upravljanja ovom pandemijom i činjenicom da ignorira već izraženu volju građana da ih se pita o načinu upravljanja pokazuje sigurno diktatorske osobine i svi građani Republike Hrvatske u ovom trenutku bi trebali biti izrazito zabrinuti’, kazala je Mostova saborska zastupnica.

Naglasila je kako je i Ustavni sud dao ‘packu’ stožeru da donose odluke na netransparentan način. ‘Upozorio ih je da ih moraju obrazlagati’.

Na činjenicu da je Ustavnu sud podržao COVID potvrde kaže kako ih on nije do sada ni opovrgavao. “Znamo tko u njemu drži većinu, ali čak i kada je takav Ustavnu sud dao packu Stožeru u načinu donošenja odluka, vidimo da nitko više ne može sakriti njihovu nestručnost i netransparentnost’, smatra Selak Raspudić.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj