fbpx

Vijesti:

7. veljače 2022.

Osnovana istarska podružnica Mosta. Predsjednik je Ivan Vidović

Nova i ojačana županijska organizacija Mosta Istre, s novim županijskim koordinatorom 29-godišnjim Ivanom Vidovićem iz Umaga, predstavljena je danas na konferenciji za novinare ispred pazinskog Spomen doma uz znatno prisustvo medijskih kuća.

– Radostan sam što danas kreće nove vrijeme za Istru, kazao je uvodno saborski zastupnik Mosta Marin Miletić koji je uz predsjednika stranke Božu Petrova došao podržati novu istarsku organizaciju stranke.

“To je čovjek koji se posebno istaknuo na referendumu. S građanskim inicijativama uspio je posložiti cijelu Istru, velik posao su napravili. Uspio je animirati preko 150 građana Istre da se priključe Mostu i to je uistinu i nas unutar stranke oduševilo i pokazalo da Istra itekako može puno toga napraviti u svim procesima demokracije, te borbe za temeljna ljudska prava i slobode građana”, najavio je Miletić čelnika istarskog Mosta.

Vidović se zahvalio hrabrim volonterima koji su sudjelovali u referendumskoj inicijativi u Istri kojom su došli u doticaj s “mnogo stručnih mladih ljudi čiji je ideal borba za slobodu, borba za drugačije, bolje društvo koje neće više toliko ovisiti o politici, koje u Istri neće više biti toliko uplašeno, te se neće bojati dati svoje mišljenje, ukazati na nepravilnosti”.

– Sve što ćemo raditi u Istri ubuduće neće biti samo kritika vlasti već i brojni prijedlozi, jer ne želim da skačemo na svaku bez da kažemo kako bi što trebalo napraviti. Glavna poruka koju bih volio odaslati je ta da je došlo vrijeme da se napravi promjena i da se Istra probudi iz ove uspavanosti, kazao je Vidović napomenuvši da Istra ima toliko potencijala koje mora iskoristiti.

Odgovor na novinarsko pitanje zbog čega dosadašnja povjerenica Mosta za Istarsku županiju Katarina Jukić nije pozvana, odnosno nije joj dopušteno sudjelovanje na osnivačkoj sjednici, preuzeo je Marin Miletić.

– Katarina Jukić je jedna hrabra osoba i poštena žena koja je prijateljski surađivala s Mostom. Kao nezavisna kandidatkinja bila je na našoj platformi, ali njezina procjena je bila da se ne učlanjuje u stranku, a budući da u procesima stranke može sudjelovati samo onaj koji se učlani u stranku, onda je ovdje sve jasno, kazao je Miletić. Dodao je da je prije 7 mjeseci zamoljena da im pomogne u podizanju Mostove organizacije u Istri, ali do danas nije učlanila nijednog člana, pa ni sebe, dok se u međuvremenu nametnula nova entuzijastična ekipa.


Najčitanije vijesti


PODRŽI NAS
Doniraj